Grand Prix-legende i "Vild med dans": Bliver alderspræsident

Kirsten Siggaard er afsløret som den syvende deltager ved den 13. udgave af "Vild med dans". Hun slår Birthe Kjær som alderspræsident.
Grand Prix-legenden Kirsten Siggaard skal deltage i årets "Vild med dans".
Grand Prix-legenden Kirsten Siggaard skal deltage i årets "Vild med dans". Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix/arkiv

Grand Prix-legenden Kirsten Siggaard er det syvende navn TV 2 slipper ud om deltagerne ved efterårets udgave af "Vild Med dans".

Den tredobbelte Melodi Grand Prix-vinder bliver konkurrencens hidtil ældste deltager, når hun, inden de første trin tages, runder 62 år. Det gør hun 7. september.

Det skriver TV 2.

Danser kun lidt

Den folkekære sangerinde har altid elsket at danse, fortæller hun til tv-stationen. Men hun fortæller også, at hun faktisk ikke har haft de store muligheder for at komme på dansegulvet - hun har mest sunget for de dansende.

- Selv til mit eget bryllup stod jeg og sang det meste af aftenen. Der var ingen, der ville danse med mig, og min mand, Jørgen, og min far kunne jo ikke danse med mig hele tiden - så jeg kunne lige så godt stå og synge, fortæller hun.


Kirsten Siggaard og Søren Bundgaard vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1984, 1985 og 1988. De er her fotograferet ved Melodi Grand Prix i marts 2014. Foto: Betina Garcia/Scanpix/arkiv

Gudmor til danser 

Kirsten Siggaard har længe haft "Vild med dans" tæt på. Hendes guddatter har nemlig deltaget i "Vild med dans" fem gange.

Guddatteren er den professionelle danser Katrine Bonde, som har danse med tennisspilleren Kenneth Carlsen, nuværende udenrigsminister Kristian Jensen, skuespilleren Claes Bang, stand up-komikeren Thomas Wivel og Johnny Deluxe-forsangeren Noam Halby.

Det var sammen med Noam Halby, at guddatteren i 2006 opnåede sit bedste resultat som nummer syv. Og for de to var der mere end bare dans på spil. De blev gift i marts i år.

Kirsten Siggaard var med til brylluppet og sang selvfølgelig også til det.

- Jeg har fulgt Katrines danseglæde, siden hun som to-årig dansede med min ældste søn, Kasper, og jeg er fuld af respekt for hende. Vi har flere gange snakket om, at hun skulle lære mig at danse, og jeg kunne guide hende med sang, men det er aldrig blevet til noget. Jeg glæder mig sådan til at fortælle hende, at det nu er min tur til at danse, siger Kirsten Siggaard.


Katrine Bonde og Noam Halby i "Vild med dans" i 2009. Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix/arkiv

Slår Birthe Kjær

Indtil Kirsten Siggaard deltager i den 13. sæson af "Vild med dans" er det kollegaen Birthe Kjær som sidder på tronen som den ældste. Da hun deltog i 2005, var hun 57 år gammel og blev nummer seks sammen med Bo Loft Jensen.

Udover Kirsten Siggaard deltager også Julie Berthelsen, Thomas Buttenschøn, Laura Bach, Lene Beier, Søren Fauli og Patrick Jørgensen.


Sangerinden Birthe Kjær og Bo Loft Jensen i "Vild med Dans". Foto: Mogens Flindt/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.