Græske fodboldspillere strejker på ubestemt tid

De græske spillere strejker over manglende kompensation til spillere, hvis klubber går konkurs.
Græsk fodbold er ofte forbundet med passion. Her er det Panathinaikos og Olympiakos, der støder sammen 21. november. Fra næste uge er den græske liga dog i strejke.
Græsk fodbold er ofte forbundet med passion. Her er det Panathinaikos og Olympiakos, der støder sammen 21. november. Fra næste uge er den græske liga dog i strejke. Foto: Yorgos Karahalis/AP

Fodboldspillerne i Grækenland går i strejke på ubestemt tid fra næste uge. Det oplyser Den Græske Spillerforening, PSAP, tirsdag.

Det Græske Fodboldforbund, EPO, og de to øverste ligaer Super League og The Football League har ikke efterlevet en aftale, som spillerforeningen og fodboldforbundet lavede for to år siden.

Aftalen var, at der skulle indføres en fond, der skal kompensere fodboldspillere, hvis de bliver løst fra deres kontrakt, fordi deres klub er i finansielle problemer. Det er ikke sket, og derfor går spillerne nu i strejke.

Sidste sæson blev klubberne Niki Volou og OFI Kreta tvangsnedrykket fra den bedste græske liga på grund af finansiel ustabilitet. De fleste spillere forlod efterfølgende klubben uden at have modtaget løn i flere måneder.

- Spillerne er blevet tvunget ud over alle grænser af tolerance og tålmodighed. De er trætte af at høre løfter, lyder det fra PSAP i en udtalelse ifølge Reuters.

Strejken vil begynde i tredje runde af den græske pokalturnering, der afvikles mellem 15. og 17. december. Derefter følger næste runde af den græske Super League, der skal finde sted mellem 19. og 21. december.

- Der er ingen anden udvej når vi samtidig prøver at opretholde vores professionelle, økonomiske og materielle eksistens. Vi beder ikke om andet end, at den aftale, vi har lavet, træder i kraft, meddeler PSAP ifølge Reuters.

Ingen af parterne bringer indtil videre svar på, om strejken også gælder i de europæiske turneringer.

Her er Grækenland repræsenteret i både Champions League og Europa League.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.