Græske aktiemarkeder holder lukket til og med onsdag

Ligesom landets banker vil børsen i Grækenlands hovedstad holde lukket både tirsdag og onsdag.
Der kommer tirsdag fortsat til at være lukket på den græske aktiebørs, ligesom det er tilfældet med landets banker.
Der kommer tirsdag fortsat til at være lukket på den græske aktiebørs, ligesom det er tilfældet med landets banker. Foto: Emilio Morenatti/AP

Aktiemarkedet i den græske hovedstad, Athen, vil fortsætte med at holde lukket til og med onsdag, oplyser Grækenlands råd for finansiel stabilitet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Siden mandag i sidste uge har børsen i det sydeuropæiske land været lukket sammen med bankerne i et forsøg på at undgå en statsbankerot og at forblive i eurosamarbejdet.

Mandag sagde chefen for sammenslutningen af græske banker, at landets banker ville forblive lukket tirsdag og onsdag, og at kunderne stadig højst kan hæve 60 euro om dagen.

Tirsdag er Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, i Bruxelles til et hasteindkaldt topmøde blandt eurozonens ledere. Ifølge Financial Times er den græske regering mødt op til krisemødet uden et udspil til en løsning efter den græske folkeafstemning.

Men den nye græske finansminister, Euclid Tsakalotos, har på et møde i eurogruppen i Bruxelles tirsdag givet eurolandenes finansministre en mundtlig orientering om de græske tanker.

Et egentligt udspil vil ifølge flere internationale medier først komme senere, måske onsdag.

Ifølge BBC rummer den græske premierministers plan blandt andet et krav om, at kreditorerne skærer 30 procent af Grækenlands gæld væk.

Tyskland har dog tidligere advaret mod netop en sådan løsning, hvor en stor del af gælden bliver slettet.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.