Græsk tv: Vragdele fra forsvundet fly mod Egypten fundet

Besætningen på græsk fregat har opdaget to store flydende plastikdele syd for øen Kreta.
Det er en Airbus A320 som denne, der er formentlig er styrtet i Middelhavet torsdag. Dette billede er fra april 2014 og viser et andet fly end det, der torsdag er forsvundet.
Det er en Airbus A320 som denne, der er formentlig er styrtet i Middelhavet torsdag. Dette billede er fra april 2014 og viser et andet fly end det, der torsdag er forsvundet. Foto: Ahmet Akin Diler/AP

Vragdele fra savnet egyptisk fly er fundet syd for den græske ø Karpathos i Middelhavet, oplyser græsk tv ifølge Reuters.

Kilder i det græske forsvarsministerium siger, at en græsk fregat, som søger efter det forsvundne fly, har opdaget to store flydende plastikdele i området - omkring 370 kilometer syd for øen Kreta.

- Der er fundet redningsveste under eftersøgningen, rapporterer det græske statslige tv.

- Der er gjort fund sydøst for Kreta, siger talsmanden for den græske generalstab, Vassilis Beletsiotis.

Han siger, at et egyptisk C-130 fly har fundet de flydende objekter, og at flere skibe er på vej for at undersøge dem.

Frankrigs præsident, François Hollande, bekræftede torsdag, at et fly fra EgyptAir, som forsvandt fra radarskærmene over Middelhavet, er styrtet ned.

- Vi må sikre os, at vi kommer til at vide alt om årsagen til det, der skete. Ingen hypotese er udelukket eller foretrukket, siger den franske præsident, som holdt en tv-transmitteret tale om det forsvundne egyptiske fly, der havde 15 franskmænd om bord.

Hollande har været i kontakt med Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, for at sikre et tæt samarbejde med de egyptiske myndigheder.

En række eksperter mener, at et terrorangreb er den mest sandsynlige forklaring, skriver AFP. Både Frankrig og Egypten har været meget synlige mål for islamistiske ekstremisters angreb i de seneste måneder.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.