Græsk oppositionsleder træder tilbage efter stort nej

Tidligere premierminister Antonis Samaras træder tilbage efter nederlag for ja-siden ved folkeafstemningen.
Grækenlands oppositionsleder, tidligere premierminister Antonis Samaras, havde på forhånd advaret om, at et nej ved folkeafstemningen søndag er et nej til løn og pension. Søndag tager han konsekvensen af de græske vælgeres nej og træder tilbage som partileder.
Grækenlands oppositionsleder, tidligere premierminister Antonis Samaras, havde på forhånd advaret om, at et nej ved folkeafstemningen søndag er et nej til løn og pension. Søndag tager han konsekvensen af de græske vælgeres nej og træder tilbage som partileder. Foto: Thanassis Stavrakis/AP

Efter det overvældende græske nej ved folkeafstemningen ruller der nu hoveder hos dem, der har anbefalet grækerne at stemme ja til långivernes krav om reformer og besparelser til gengæld for flere penge.

Søndag aften meddeler Grækenlands tidligere premierminister, oppositionslederen Antonis Samaras, at han træder tilbage som formand for sit konservative parti.

- Vores parti har brug for en ny start. I dag træder jeg tilbage som formand, siger han på græsk tv, efter at hans ja-side har tabt folkeafstemningen med et brag.

Samaras blev allerede opfordret til at træde tilbage, da han i januar tabte parlamentsvalget til Alexis Tsipras fra det venstreorienterede parti, Syriza. Men dengang lykkedes det den tidligere premierminister at ride stormen af.

Parlamentsvalget var blevet udskrevet før tid, efter at Samaras' skrøbelige regeringskoalition i december havde fejlet i forsøget på at få sin præsidentkandidat valgt som statsoverhoved.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.