Grækenland søger seks måneders forlængelse af EU-lån

Økonomi- og finansministre i eurozonen skal fredag tage stilling til grækernes ansøgning om låneforlængelse.
Grækerne beder angiveligt om en forlængelse af selve lånedelen, og ikke de betingelser, som EU har stillet i tidligere aftale.
Grækerne beder angiveligt om en forlængelse af selve lånedelen, og ikke de betingelser, som EU har stillet i tidligere aftale. Foto: Colourbox/free

Den græske regering har torsdag sendt en ansøgning om forlængelse af landets lånepakke til eurogruppen.

Eurogruppen har "modtaget en græsk ansøgning om seks måneders forlængelse" af lån, bekræfter gruppens chef Jeroen Dijsselbloem.

En talsmand for den græske regering, Gabriel Sakellarides, siger til tv-stationen Skai, at "målet er at lukke aftalen snarest".

Regeringen har bedt om en forlængelse af den såkaldte "hovedaftale for økonomisk støtte".

Grækerne beder angiveligt om en forlængelse af selve lånedelen, og ikke de betingelser, som EU har stillet i tidligere aftale. Hvad grækerne præcis har ansøgt om, står imidlertid ikke helt klart endnu.

Økonomi- og finansministrene i eurozonen mødes fredag klokken 15 i Bruxelles for at diskutere Grækenlands ønske, bekræfter Dijsselbloem på Twitter.

Ansøgningen vil blive diskuteret torsdag mellem embedsmænd fra eurozonens medlemslandene på et arbejdsgruppemøde i Bruxelles.

Grækerne ønsker en forlængelse af de eksisterende lån, men den ny regering i landet har lovet grækerne at afvise de reformprogrammer, der følger med de store lån fra kreditorerne.

Den aktuelle EU-lånepakke udløber med udgangen af februar.

Den Europæiske Centralbank har imidlertid stukket grækerne en livline ved at øge en aftale om akuthjælp fra 65 milliarder til 68,3 milliarder euro ifølge nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.