Græder din hund også?

Skærer det også i dit hjerte, når du ser tårer i din hunds øjne – så læs med her og bliv lidt klogere på, om din hund faktisk er så ked af det, at den græder.
Piv piv ... tror du også, at din hund græder, når øjnene løber i vand?
Piv piv ... tror du også, at din hund græder, når øjnene løber i vand? Scanpix

Er du hundeejer, så ved du også, at der ikke findes noget mere trist, end når din hund er ked af det … og især ikke, hvis dens øjne løber i vand samtidig.

Men du kan tage det helt roligt, næste gang det sker – for din hund er muligvis ked af det, men den græder ikke.

Det kan den nemlig ikke, forklarer Mads Frost Bertelsen, der er dyrlæge ved Københavns Zoologiske Have til Videnskab.dk

- Alle pattedyr producerer tårer, som holder øjnene fugtige. Det er bare kun hos os, at vi kan se en unødig stor ekstraudskillelse som følge af følelsesmæssige udsving, siger dyrlægen.

Krokodilletårer

Det er altså helt naturlige tårer, du ser i din hunds øjne – de holder øjet fugtigt og renser, men det kan også skyldes betændelse, så det skal du være opmærksom på.

Et andet dyr, der producerer mange tårer, er krokodiller, fortæller professor og biolog Björn Forkman fra Københavns Universitet.

Det er herfra, at udtrykket ”krokodilletårer” stammer fra – for det er uægte tårer, som ikke viser, at krokodillen er ked af det. De tjener kun til det formål at rense dens øjne.

MEN selvom hverken krokodillen eller din lille hund græder tårer, så skal du huske på, at den stadig godt kan være ked af det. Så du skal stadig være opmærksom på dens opførsel og sørge for, at den har det godt.

En hunds græder nemlig bare på en anden måde – eksempelvis med piv, gøen, nedtrykthed, distance og manglende mad- og drikkelyst.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.