Grædende Nanna Lüders synger for syge og ledige: "Vi er ikke snyltere"

Med tårer i øjnene synger Nanna Lüders Jensen for de mange sygeramte, hun ser komme i klemme i systemet. Se videoen i artiklen.
Syge bliver ikke behandlet ordentligt. Det mener Nanna Lüders Jensen, der skrev Afrika-sangen. Derfor sender hun nu sine tanker og toner afsted til sygeramte danskere.
Syge bliver ikke behandlet ordentligt. Det mener Nanna Lüders Jensen, der skrev Afrika-sangen. Derfor sender hun nu sine tanker og toner afsted til sygeramte danskere. Foto: Kim Haugaard, Scanpix

I 1980'erne gav hun os Afrika-sangen. I dag giver Nanna Lüders Jensen sin stemme til de mange langtidssyge danskere, der føler sig uretfærdigt behandlet af systemet.

Det sker på en video, hun har lagt på Facebook.

- Jeg vil godt sende en hilsen til alle af dem derude, som har kronisk ondt og bliver behandlet ad helvedes til af kommunen, siger Nanna Lüders Jensen.

Sådan indleder hun videoen, hvor hun med tårer i øjnene synger en julesang til de langtidssyge ledige, som grundet strenge regler bliver kastebolde i kommunerne og for eksempel blive tvunget i såkaldt sengepraktik.

Knokler os syge, for så at blive kaldt snyltere

Til Avisen.dk forklarer en dybt indigneret Nanna Lüders Jensen, at hun har lagt videoen ud, fordi hun med egne ord ikke kan begribe, at danskerne "finder sig i statens behandling."

- Folk knokler som aldrig før. Vi bliver syge og får så at vide, at vi er nogle snyltere, siger Nanna Lüders Jensen til Avisen.dk

Som hun det, er de folkevalgte politikere på Christiansborg i fuld gang med at ødelægge det danske velfærdssystem.

Det gør de blandt andet ved at skabe et billede af ledige og syge som snyltere.

"Giv os tilbage, hvad der er vores"

Nanna Lüders Jensen er selv syg. Hun lider af kroniske rygsmerter. Så hun fortæller, hvordan hun på egen krop har følt den behandling, som syge får.

En behandling, som gør hende virkelig vred.

Derfor håber hun på, at hun med sin video kan give sin indignation videre og få andre til at vågne op og se, hvor slemt det står til.

Hun ønsker, at alle dem, der bliver ramt af nedskæringer, skal stå sammen om at få velfærdssystemet tilbage.

- Jeg håber, at vi kan marchere i samlet flok til Christiansborg og råbe: Giv os velfærdssystemet tilbage. Giv os tilbage, hvad der er vores, erklærer Nanna Lüders Jensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.