Gooo hund: Lana snuser 10 millioner smuglersmøger op

SKAT har gjort et kæmpe fund i Århus Havn.
Lana gjorde et opsigtsvækkende fund på havnen i Århus.
Lana gjorde et opsigtsvækkende fund på havnen i Århus. Foto: SKAT

Den sorte vovse Lana fortjener et saftigt kødben i aften. Lana arbejder for SKAT som narkohund, men er ved at blive efteruddannet til 'tobakshund'. Og man må sige, at den charmerende labrador har talent for at snuse smuglersmøger op.

I en pressemeddelelse skriver SKAT, at man torsdag i sidste uge efter forskellige vurderinger og oplysninger besluttede, at en 40 fods container, der var anløbet til Århus Havn fra Asien, skulle udtages til nærmere kontrol. Ifølge toldpapirerne skulle containeren indeholde t-shirts, men en tur gennem SKATs mobile container scanner viste dog et andet resultat.

- De scanningsbilleder, vi havde taget af containeren, viste tydeligt, at der ikke var t-shirts i containeren, siger Lone Byg, der er funktionsleder i SKAT og daglig leder af tolden på Århus Havn, i pressemeddelelsen.

Lana blev derefter sat til at snuse til containeren.

- Hunden reagerede med det samme på containeren. Derfor blev containeren åbnet, og i stedet for t-shirts fandt vi mere præcist 9.999.000 cigaretter, fortæller Lone Byg.

Afgiften af de 9.999.000 cigaretter skønnes at udgøre omkring 18 millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark. SKAT undersøger nu sagen i nærmere samarbejde med politiet.

Bravo, Lana! Vovsen med den gode snude fandt masser af cigaretter. Foto: SKAT

Det var et enormt parti smøger, der blev afsløret. Foto: SKAT

Halvanden håndboldbane
  • SKATs narkohund Lana er en 6-årig labrador, der de seneste tre uger har været under uddannelse til også at kunne lugte sig frem til tobak.
  • Hvis alle stænger blev taget ud af kasserne og lagt ved siden af hinanden, så ville de fylde, hvad der svarer til cirka 1½ håndboldbane.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.