Google Maps opdaterer: Se de nye funktioner

Google har opdateret deres app Google Maps, så man blandt andet også har mulighed for bruge GPS-funktionen i offline-tilstand.
Google har opdateret Google Maps med flere nye funktioner, der særligt er gode, når man er et sted uden internetforbindelse.
Google har opdateret Google Maps med flere nye funktioner, der særligt er gode, når man er et sted uden internetforbindelse. Foto: Google/AP/AP

I et par år har det været muligt at gemme kort fra Google Maps på telefonen, så du kan finde vej, selvom du ikke har netforbindelse på telefonen - blandt andet når du er ude og rejse.

Dog har det ikke været muligt at søge efter vejnavne eller at bruge GPS-funktionen i gemte kort. Men den tid er forbi nu.

Ifølge David Guldager, der er redaktør på TV2 Beep, tilfører den nye opdatering det, som han længe har ventet på.

- Google har nu taget GPS-delen og gjort den uafhængig af netforbindelsen. Du skal selvfølgelig først hente kortet, mens der er netforbindelse, men når det er gjort, så kører det.

- Hvis jeg for eksempel rejser til Spanien og lejer en bil, så ville jeg normalt skulle have en GPS med. Det behøver jeg ikke længere, fordi Google nu vil kunne klare opgaven for mig, siger David Guldager.

Google Maps giver derfor brugeren mulighed for at gemme kort over udvalgte områder på forhånd, således at man også offline kan bruge telefonen som GPS på det pågældende kort.

En anden ny funktioner bliver, at du nu også kan søge efter eksakte vej- eller stednavne i offline-tilstand, og det glæder TV2-redaktøren.

- Det gode ved opdateringen er også, at du nu kan søge i kortet. Det er en fed funktion, da jeg nu vil kunne søge efter restauranter eller lignende i det pågældende område, jeg i forvejen befinder mig i.

- Helt generelt tager Google virkelig den rejsende i hånden, og det er noget, vi har haft behov for lang tid, siger han.

Men Guldager indrømmer også, at selvom Google Maps har fået nye interessante funktioner, så har den populære app stadig sine mangler.

Google har nemlig en begrænsning i deres app, hvilket betyder, at den maksimale størrelse på et offlinekort må være på 50 kilometer x 50 kilometer.

Og det er et irritationsmoment, påpeger John G. Pedersen, der er redaktør på hjemmesiden MereMobil.dk. Han nævner derfor appen Here Maps som et alternativ til Google.

Her kan man hente hele landkort ned på telefonen fra hele verden og samtidig bruge kortet i offline-tilstand.

- I Here Maps kan du både navigere i online-tilstand, som du også kan i både Apples og Googles apps, eller du kan downloade forskellige landekort til telefonen.

- Og det er ikke kun kort over Danmark og Tyskland men kort over hele verden, så det er kun telefonens hukommelse, der sætter grænser for, hvor meget du henter ned. Og når du så har downloadet kortene, kan du også bruge dem kvit og frit, fortæller John G. Pedersen.


Sådan bruger du den nye Google Maps-funktion:

- Kontrollér, at du har forbindelse til enten mobilt data eller til wifi.

- Åbn Google Maps-appen

- Søg efter det sted, som du gerne vil have et kort over - eksempelvis San Francisco.

- Nederst skal du trykke på linjen med det navn, som du netop har søgt efter.

- Tryk på knappen med de tre lodrette prikker øverst i højre hjørne.

- Vælg "Gem offlinekort" for at gemme kortet, og følg derefter vejledningen på skærmen.

Kilde: Google

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.