Det kan være svært at følge med mad-tendenserne. Det ene øjeblik skal du spise grød og det andet øjeblik, så skal du slet ikke røre gluten. Det samme er tilfældet for drinks og cocktails. Moden skifter hele tiden, skriver magasinet Self.
LÆS OGSÅ: Vi dyrker vores egne planter som aldrig før
Lige nu er det meget hipt at drikke alkoholiske drinks med frugter, grønsager og tropisk indslag – og mange tror derfor fejlagtigt, at de dejlige dråber dermed også er sundere.
Men det er slet ikke tilfældet, siger diætist og ernæringsekspert Tanya Zuckerbrot:
- Du kan godt bytte din kylling ud med bouillon og tilføre det til din drink, men det gør altså ikke alkohol sundere.
LÆS OGSÅ: Googler du også hans eks? Du er ikke alene
Put du bare læbestift på grisen
Alkohol vil altid skabe betændelse i din krop og det gør det uanset, om du topper den med noget sundt.
- Selvom du putter antioxidanter ned i din drink, så vil det ikke ændre på det faktum og det er sådan set bare det samme som at putte læbestift på en gris, Esther Blum, der er ernæringsspecialist.
LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om kål og din krop
Faktisk kan de ekstra frugter ligefrem tilføre din drink ekstra kalorier og sukker, hvilket i sidste ende gør din drink endnu mere usund.
Hvad skal man så gøre for at få en sundere drink?
- Drikke mindre, siger Esther Blum.
LÆS OGSÅ: Dilemma: Skal du fortælle om utroskab eller ej?
Okay, tak for den løftede pegefinger!
Men vil du drikke drinks med frugt og krydderurter, så gør det for din egen skyld.
Gør det, fordi du kan lidt smagen og synes, at det ser flot ud. Du skal i hvert fald ikke tro, at det gør din drink sundere, for alkohol er og bliver alkohol, er eksperterne enige om.