Gør dette og kom nemmere op på job

Drømmer du om færre sygedage, skal du skyde en hvid pil efter vitaminer og urtete. I stedet skal du pryde dit kontor med grønne planter.
De grønne planter er ikke bare pæn pynt, se her hvad de også kan.
De grønne planter er ikke bare pæn pynt, se her hvad de også kan. FOTO: Scanpix

Det er på mange måde en utrolig behagelig kur – du får et grønnere og kønnere kontormiljø og samtidig bliver du mindre syg.

Det er vist en af de situationer, hvor der intet er at tabe … hvis altså du er til grønne planter.

Den norske forsker Tove Fjeld har fundet ud af, at medarbejdere, der arbejder i kontormiljøer med planter, har færre sygedage, skriver magasinet LIME.

Mindre hovedpine og hudirritation

Undersøgelserne kom frem til, at i kontorer med planter falder sygdommen markant. Medarbejdere i grønne omgivelser vil opleve et fald på 52 procent, når det kommer til at lide af de mest normale sygdomme som forkølelse, influenza, hovedpine, hudirritation og vejrtrækningsproblemer.

Og arbejdspladsen kan godt klappe i hænderne. For faldet i den slags sygdomsproblemer giver faktisk også et markant fald i sygdomsfravær. Det kan altså betale sig at investere i et par planter, for det holder sygdom for døren.

3 gode planter, der renser luften

Der er forskel på planter og visse renser mere end andre. LIME har samlet tre gode bud på, hvilke planter der vil være smart at stille på skrivebordet.

En palme:
Den renser luften og omdanner kuldioxid til ilt i dagslys. Den skal kun vandes, når jorden er tør og skal ikke overvandet. Den er altså perfekt til et kontor, hvor der ikke er folk hver dag.

Svigermors skarpe tunge:
Den danner ilt i mørket, når kontoret er lukket og slukket. Den sørger altså for, at du hver morgen kan møde ind til en renset og frisk luft.

Guldranke:
Endnu en plante, der omdanner kuldioxid til ilt i dagtimerne. Det er både godt for arbejdsmiljøet og dig, men husk at denne plante ikke skal stilles i direkte sol.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.