Gør dette og få spændstige lår og baller

Ønsker du dig fastere baller og lår, så er der en helt særlig øvelse, som du bør kende. Den er nemlig virkelig effektiv.
Her er der en øvelse, der både giver dig faste og stærke baller og lårmuskler.
Her er der en øvelse, der både giver dig faste og stærke baller og lårmuskler. Scanpix / modelfoto

Er det gået op for dig her midt i bikinisæsonen, at dine baller og lår trænger til lidt kærlig opmærksomhed og opstrammende øvelser? Chefcoach for træning og motion ved Fit-all, Henrik Duer, giver dig her sin bedste øvelse til at styrke ben- og ballemusklerne.

- Prøv at lave benbøjninger, også kaldet squat. Det er en glimrende øvelse til dette formål, og så styrker den oven i købet samtidig dine ryg- og mavemuskler, der hjælper med at holde kroppen stabil, råder han.

Birgitte Nymanns tre-dagesprogram er godt til slankekuren: Se det på Udeoghjemme.dk

Squat-øvelsen er både gavnlig for dem, der ofte dyrker motion, og dem som er nybegyndere og først skal have opbygget en grundform. Hvis du allerede er i nogenlunde form, så kan du let øge belastningen, så du får mere ud af øvelsen.

Nybegyndere bør udføre øvelsen med armene krydset foran brystet. Det optimale er at udføre øvelsen 10-12 gange i træk – dette forløb gøres tre gange med et minuts pause mellem hver omgang. Når du efter et stykke tid kan klare mere end 12 gentagelser, kan du evt. øge belastningen. Det kan fx ske med håndvægte eller vægtstænger.

Fem tips der sætter skub i forbrændingen: Se dem på Udeoghjemme.dk

Sådan udfører du squatøvelsen

Stil dig i udgangspositionen med en skulderbreddes afstand mellem fødderne. Ret så ryggen, skyd brystet frem og spænd mavemusklerne. Dernæst bøjer du langsomt ned i knæ og hofter, mens bagdelen skydes bagud – ligesom når du sætter dig på en stol. På den måde undgår du at ryge frem i knæene og løfte hælene fra gulvet.

Det er vigtigt, at du under hele øvelsen har ret ryg, og at dine knæ og tæer peger i samme retning. Når dine knæ er bøjet ca. 90 grader, eller når du ikke længere formår at holde din ryg ret, strækker du hofter og knæ og vender tilbage til udgangspositionen. God fornøjelse.

Lægen og ernæringseksperten: Denne slankekur er den bedste. Se, hvilken kur de foretrækker, på Udeoghjemme.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.