Gør dette før I tyr til skilsmisse

I er skide trætte af hinanden og snakker om skilsmisse – men har I også prøvet at snakke sammen og ændre på det, I faktisk har sammen? Hvis ikke så se her, hvad der kan hjælpe jer.
Selv om I er dødtrætte af hinanden, kan det give mening at slås for ægteskabet.
Selv om I er dødtrætte af hinanden, kan det give mening at slås for ægteskabet. Foto: Colourbox

Stilen er grov, og det har været sådan længe. Alt for længe, og I magter ikke mere. I har glemt, hvordan det er at elske, grine, kramme og være glade sammen, så nu står I midt i et kryds og skal vælge vej – skal den være fælles eller hver for sig?

Det kan kun I afgøre, men I skal sikre jer, at I har kæmpet alt det, I kunne – føler I, at I måske kan give det et skud til, så få hjælp af udvalgte eksperter, der sammen med goodhousekeeping.com kommer med sine råd til dig.

Parterapeut: Sådan kan du undgå 7-års krisen. Læs mere på q.dk

Lav en liste

Skal du redde dit ægteskab med din mand, så er du nødt til at kigge på dig selv og samle dig selv sammen. Du kan ikke forvente, at det er den anden, der skal få skuden til at vende, siger Tracey Thomas, ph.d. og samlivsekspert:

-Det tager kun én person at ændre dynamikken

Den person kan måske være dig, og hun råder dig til at lave en liste over alle de træk, du ønsker hos din partner – som kærlighed, medfølelse, venlighed og hensyn…og spørg så dig selv, om du opfylder disse krav? Og kan du tillade dig at ønske det, uden selv at opfylde det?

Indrøm dine fejl
Hvis du forsøger at rette op på nogle af dine egne fejl, så vil det åbne op for, at din partner får lyst til at gøre det samme. Og hvis I snakker sammen om det og snakker om jeres fejl, så kan det løsne op, siger Gary Chapman, Ph.d. og forfatter til bøger om ægteskab:

-I kommer i gang med at indrømme jeres fejl og bede om tilgivelse. Din partner vil ikke nødvendigvis sige, at det er i orden, men så ved han, at der foregår ting inde i dig.

Antag ikke ting
Forhold er fyldt med vaner, og de kan være svære at bryde, når først vi sidder fast i dem. Men du er nødt til at rydde op i dem og ændre din adfærd, hvis I skal have fjernet de dysfunktionelle ting i jeres forhold. Og du er derfor også nødt til at stoppe med at tro, at du ved alt om jeres forhold og din mands tanker, siger Tracey Thomas.

Fjern fortidens ar
Ofte vil de problemer, vi oplever i vores nuværende forhold være udsprunget af tidligere forhold. Det kan være svært at fjerne minder og sår fra fortiden, men du er nødt til at fjerne alle forestillinger og tage stilling til det, du har her og nu og stille spørgsmål, forklarer Jamie Turndorf, Ph.d. og forfatter til bogen ’Kiss Your Fight Away’.

-Hvad er det jeg gør, så du bliver ulykkelig? Hvad er det jeg gør, der skubber dig væk? Hvad kan jeg gøre, så du bliver glad?

Disse spørgsmål stillet til din mand vil automatisk sende de samme spørgsmål tilbage, og I har pludselig fokus på jer og ikke alle andre indtryk.

I skal være et team
Du ved det sikkert godt, men du kommer ikke til at ændre din mand. Det er dumt at forsøge, for så bliver du igen og igen irriteret over de ting, han ikke ændrer. Accept er den bedste vej tilbage i hinandens arme og så er I nødt til igen at blive et team.

Det bliver I ved at bruge tid sammen, hvor I ikke rydder op og vasker tøj. Fortæl hinanden hvilke gode ting, der sker i jeres liv lige nu, kram, være nære og vis hinanden, at I har lyst til det her. Kærlighed avler nemlig kærlighed.

10 tegn på, at han synes at forholdet knirker. Læs mere på q.dk


Forestil jer det værste
Har I stadig ikke fundet tilbage til hinanden, så lav en sidste øvelse, før I siger stop. Forestil jer hvordan det vil være, hvis I faktisk går fra hinanden. Snak om, hvad det vil betyde, hvordan det kan gøres og hvilke følelser det vil skabe.

Er I virkelig ulykkelige og dårlige for hinanden, så skal I ikke blive sammen – men kan I, når I forestiller jer et liv hver for sig, ikke mærke en lille lettelse eller se noget godt i det, så skal I tænke jer om, før I gør det. 

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.