Gør-det-selv guide: Lav dine egne påskeæg
Lave påskens søde slikæg frem for at købe dem i supermarkedet - læs med her:
Ingen påske uden søde æg ... Vel?
Ingen påske uden søde æg ... Vel? SCANPIX arkiv


Er du en af dem, der har fået mange gækkebreve med en masse prikker, du ikke kan gætte? Eller elsker du bare påskeæg? Hvis ja: Hvad med at prøve noget nyt - hvad med at lave dine egne egne påskeæg!

Hvis du gerne vil forsøge dig med endnu flere varianter af de klassiske påskeæg, så kan du finde flere opskrifter på Femina.dk.

Du kan vælge den helt simple løsning: At trille noget marcipan til et æg og dyppe det i smeltet chokolade.

Påskefrokostmenu med lam og livsglæde. Læs mere på isabellas.dk

Men vil du prøve kræfter med en anden variation af det traditionelle påskeæg, så kan du forsøge dig med påskeæg med marinerede rosiner.

Du skal bruge:

15 store lyse rosiner
4 spsk. Grand Marnier
500 g ren marcipan
150 g mørk chokolade til overtræk
5 smuttede mandler til at pynte med

Fremgangsmåde: Skær rosinerne i små stykker og kom dem i en lille skål. Dæk dem med Grand Marnier, og lad dem trække natten over tildækket. Ælt marcipanen sammen med rosinerne. Del massen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form – lidt spidse i den ene ende. Smelt chokoladen i et vandbad. Rul æggene i chokoladen med en ske, så de får en grov overflade. Læg æggene på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt med en kvart mandel på hver, inden chokoladen tørrer. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.

Af Trine Fisker, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.