Er du en af dem, der har fået mange gækkebreve med en masse prikker, du ikke kan gætte? Eller elsker du bare påskeæg? Hvis ja: Hvad med at prøve noget nyt - hvad med at lave dine egne egne påskeæg!
Hvis du gerne vil forsøge dig med endnu flere varianter af de klassiske påskeæg, så kan du finde flere opskrifter på Femina.dk.
Du kan vælge den helt simple løsning: At trille noget marcipan til et æg og dyppe det i smeltet chokolade.
Påskefrokostmenu med lam og livsglæde. Læs mere på isabellas.dk
Men vil du prøve kræfter med en anden variation af det traditionelle påskeæg, så kan du forsøge dig med påskeæg med marinerede rosiner.
Du skal bruge:
15 store lyse rosiner
4 spsk. Grand Marnier
500 g ren marcipan
150 g mørk chokolade til overtræk
5 smuttede mandler til at pynte med
Fremgangsmåde: Skær rosinerne i små stykker og kom dem i en lille skål. Dæk dem med Grand Marnier, og lad dem trække natten over tildækket. Ælt marcipanen sammen med rosinerne. Del massen i 18 stykker og form æggene i hånden, så de får den rigtige form – lidt spidse i den ene ende. Smelt chokoladen i et vandbad. Rul æggene i chokoladen med en ske, så de får en grov overflade. Læg æggene på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt med en kvart mandel på hver, inden chokoladen tørrer. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.
Af Trine Fisker, Aller Media