Godt nyt til Lundbeck-ansatte: Masser af job hos Novo Nordisk

De 300 ansatte, som ventes fyret fra Lundbeck, behøver ikke lede længe efter nyt job. Medicinkæmpen Novo Nordisk har nemlig masser af ledige job til mange forskellige faggrupper.
Lundbeck må fyre 300 medarbejdere, lød det i dag. Men både operatører, laboranter og mange andre kan måske finde job hos Novo Nordisk - for eksempel her på fabrikken i Kalundborg.
Lundbeck må fyre 300 medarbejdere, lød det i dag. Men både operatører, laboranter og mange andre kan måske finde job hos Novo Nordisk - for eksempel her på fabrikken i Kalundborg. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

I morges annoncerede medicinfirmaet Lundbeck en barsk spareplan. 300 danske ansatte står til at skulle forlade virksomheden, som har dundrende underskud.

Men trods svære tider hos Lundbeck går det godt i resten af medicinalbranchen. Derfor er der masser af job at finde hos blandt andet medicinkæmpen Novo Nordisk, som især producerer diabetesmedicin.

- Flere og flere mennesker får diabetes. Det betyder, at Novo Nordisk også forventer at vokse i de kommende år. I 2023 regner vi med at være omkring 60.000 medarbejdere på verdensplan i forhold til de godt og vel 40.000 medarbejdere, vi er i dag, siger Kim Bundegaard, global HR-direktør i Novo Nordisk

5.000 danske job på vej

I skrivende stund søger Novo Nordisk intet mindre en 154 nye medarbejdere. Mange af opslagene retter sig mod akademikere, men der er også job til ufaglærte, dyrepassere, maskinmestre, laboranter og mange andre.

Blandt de 300 stillinger, som Lundbeck må nedlægge, ventes de fleste at være i Købehavn. En betydelig del af de ledige Novo-job er også i København og omegn, men er man villig til at pendle eller rykke teltpælene op, er der 68 ledige stillinger i Kalundborg. Her er medicinkæmpen i fuld færd med at bygge en ny fabrik, som skal stå klar i 2022.

Frem mod 2023 regner Novo Nordisk med at skabe omkring 5.000 nye stillinger i Danmark. Heraf er halvdelen i produktionen og halvdelen i forskning og udvikling, fortæller Kim Bundegaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.