Godt nyt til efterlønnere: I må arbejde mere

Statsministeren vil ændre reglerne, så danskere på efterløn kan lave mere frivilligt arbejde.
Mange efterlønnere og pensionister har overskud og ressourcer og vil gerne lave frivilligt arbejde, så hvorfor ikke gøre det nemmere for dem, lyder det fra Ældre Sagen.
Mange efterlønnere og pensionister har overskud og ressourcer og vil gerne lave frivilligt arbejde, så hvorfor ikke gøre det nemmere for dem, lyder det fra Ældre Sagen. Kurt Petersen / Scanpix

Danskere på efterløn skal have mulighed for at bruge mere tid på frivilligt arbejde uden at blive straffet på pengepungen.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag i sin åbningstale, hvor hun lægger op til at ændre reglerne.

"Hvis en jurist på efterløn vil lægge otte timer hver mandag på et krisecenter for kvinder, så bliver hun i dag trukket i efterlønnen. Fordi man kun må udføre fire timers frivilligt arbejde om ugen. Den grænse flytter vi nu til 15 timer," siger hun.

Hos Ældre Sagen glæder man sig over forslaget.

Den nuværende grænse på fire timer om ugen er nemlig en hæmsko for mange efterlønnere, der gerne vil engagere sig mere i frivilligt arbejde, siger Jens Højgaard, der er souschef i Ældre Sagen.

"Vi hører fra nogle frivillige, at de for eksempel er nervøse for at komme til at arbejde for meget. Hvis man ønsker, at frivillige skal spille en større rolle, er det vigtigt at fjerne den slags forhindringer," siger Jens Højgaard til Avisen.dk.

I det hele taget lægger Helle Thorning-Schmidt op til, at det skal være lettere at arbejde frivilligt, for eksempel ved at fjerne kravene til kurser og dokumentation.

"De frivillige gør meget for mange. Hvad kan vi gøre for de frivillige? Det har regeringen spurgt dem om. Og vi vil følge deres råd," siger hun i åbningstalen.

Læs hele statsministerens åbningstale her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.