Så kan fans af det søde og meget danske stykke morgenbagværk - kanelsneglen - ånde lettet op. Den vil også i fremtiden smage præcis så kanel-lækkert, som den gør i dag.
Også Fødevarestyrelsens kontrollanter har grund til at glæde sig. Det er nemlig slut med at holde øje med bagernes kanelsnegle, som ellers var under mistanke for at indeholde for meget kanel.
Sådan lyder det ifølge TV2.dk fra fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).
Det vakte mildt sagt også undren - og hånlatter - da kanel-kontrollen gik i gang for et halvt års tid siden. Da begyndte Fødevarestyrelsen at tage på uanmeldte razziaer i over 300 bagerbutikker for at sikre, at kanelniveauet i bagværket ikke oversteg EU's grænser.
Men prioriteringen er forkert, mener ministeren:
- Det seneste år har vi set flere sager, hvor listeria på ulykkelig vis har kostet menneskeliv, samtidig med, at vi har hørt om kanelsneglskontrol og problemer med at tørre salte fisk på en tørresnor i Vestjylland. Den prioritering er helt skæv, og det retter jeg nu op på, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen til TV2.dk.
Hun understreger, at Fødevarestyrelsen skal bruge kræfterne der, hvor det batter for fødevaresikkerheden, som kan redde menneskeliv. Det handler - synes hun - om at nedbringe antallet af personer som bliver syge af maden, i stedet for der, hvor "indsatsen kun medfører hovedrysten."
At kanel kom i fokus, skyldes, at den i en bestemt form faktisk kan være skadelig - hvis man indtager den i store mængder. Den mest benyttede kanel-type i Danmark er såkaldt kassiakanel, og den indeholder stoffet kumarin, der kan skade leveren, hvis man får for meget af det. Der skal dog ret så mange kanelsnegle til, før et voksent menneske er i farezonen. Men med små børn er sagen en anden. De kan ikke tåle mere end en fjerdedel teskefuld kanel på havregrøden fire gange ugentligt.
Læs mere om kumarin i kanel hos Fødevarestyrelsen - klik her.