Godt nyt: Flere jobtilbud venter nye studerende

Når tømmermændene fra rusturene på de danske universiteter har lagt sig, står arbejdsgiverne klar med tilbud om studiejob.
Der venter de nye studerende bedre muligheder for at finde studiejob. Arbejdsgiverne har i år slået langt flere stillinger op henvendt til studerende end sidste år.
Der venter de nye studerende bedre muligheder for at finde studiejob. Arbejdsgiverne har i år slået langt flere stillinger op henvendt til studerende end sidste år. FOTO: Søren Bidstrup/Scanpix

De næste par uger vælter nye studerende ind på de videregående uddannelser, og allerede inden rusturene er begyndt, står arbejdsgiverne i kø for at få fat i deres arbejdskraft.

Siden sidste år er der sket en stigning på 33 procent i antallet af jobopslag henvendt til studerende. Det viser en opgørelse, som Jobindex.dk har lavet for Avisen.dk.

- Vi kan se, at opsvinget på arbejdsmarkedet også har ramt de studerende. Bare i juli måned var der 599 nye annoncer henvendt til studerende, fortæller direktør i Jobindex.dk, Kaare Danielsen.

Studenterportalen SO.dk, der samler jobopslag i samarbejde med de danske universiteter, oplever også en øget interesse fra arbejdsgiverne. Her har man sammenlignet med sidste år registreret en stigning på 17 procent i jobopslag til studerende.

Studerende holder sig til bøgerne … i starten

Arbejdsgiverne må dog vente lidt endnu på nyt blod. Ifølge fagforeningen Djøf skal man et stykke ind i semesteret, før de studerende begynder at se sig om efter et studiejob.

- Vores erfaring er, at de studerende bruger deres første halve år på at falde til rette og vænne sig til studielivet. Derefter begynder de jagten på studiejob, forklarer rådgivningschef Mette Knudsen.

Og det er okay, at de nye studerende tager sig tid til at falde til, og ifølge Djøf er de fleste meget ivrige efter at finde arbejde.

- Ud fra vores undersøgelser, kan vi se, at alle dem, som ikke har en god grund, enten har et studiejob eller søger. Vi har også studerende, der flytter for eksempel fra Aalborg til København, fordi de tror, at det kan forbedre deres chancer for at få et studiejob, fortæller Mette Knudsen.

Studiejob er en vigtig indgang

I Dansk Arbejdsgiverforening vækker det også glæde, at flere studerende nu kan få muligheden for at prøve kræfter med arbejdsmarkedet under studietiden.

- Det er bestemt positivt. Studiejob er en vigtig mulighed for de studerende for at kombinere deres teoretiske uddannelse med praktisk erfaring, siger chefkonsulent Jens Troldborg.

Dette synspunkt deler chefrådgiveren fra Djøf. Hun lægger vægt på, at det er godt at kunne skrive studiejob på CV'et.

- Studierelevante jobs betyder rigtig meget for at kunne få et job, når man er færdig. Det er meget værdifuld erfaring, så det er noget, vi råder de studerende til, fortæller Mette Knudsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.