Godsejer tiltales for homofobi

En godsejer fra Sig i Sønderjylland bliver nu tiltalt for homofobi efter, at han afviste homoseksuelt par som forpagtere af sit hotel.
Karl Nielsen komi alvorlig modvind i september 2013. Nu sigtes han i samme sag.
Karl Nielsen komi alvorlig modvind i september 2013. Nu sigtes han i samme sag. Foto: Scanpix

Det gav genlyd tilbage i september 2013, da ejeren af Sig Hotel, godsejer Kent Nielsen, ikke ønskede at homoseksuelt par skulle forpagte hans hotel.

Han skulle angiveligt have afvist dem med begrundelsen, at byen Sig ikke var klar til et homoseksuelt ægtepar som forpagtere. En efterfølgende demonstration mod homofobi i den lille by samt generel forargelse over afvisningen viste dog, at han tog grueligt fejl.

Siden har Kent Nielsen haft travlt med at afvise den påstand og, at han skulle være homofobisk.

Nu kan han så få rettens ord for at han enten er det ene eller det andet, for det forurettede par, han afviste, har nemlig valgt at stævne ham. De forsikrer dog om, at det ikke er med hævn for øje:

"Vi er på ingen måde interesserede i, at godsejeren skal sendes i fængsel i flere år. Men vi ønsker, at det bliver markeret, at hans optræden er uacceptabel. Det her er en principsag," siger Keld Christensen, den ene af ægteparret, til Ekstra Bladet.

Anklagemyndigheden kræver at godsejeren skal idømmes bødestraf. Retssagen er sat til slutningen af oktober ved retten i Esbjerg.

Kilde: EB.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.