Gode nyheder til ledige: Nyt medie vil tilbyde gratis abonnementer

Nyt nyhedmedie vil tilbyde alle landets dagpengemodtagere et gratis abonnement.
- Jeg tror ligeså vel, vi kan finde en interesseret læser hos 3F, som i Magistrenes A-kasse, siger Nikolai Thyssen.
- Jeg tror ligeså vel, vi kan finde en interesseret læser hos 3F, som i Magistrenes A-kasse, siger Nikolai Thyssen. Foto: Scanpix arkiv

Man skal ikke afskæres fra dybdegående nyheder og analyser om vigtige samfundsmæssige forhold, fordi man mister sit arbejde, kommer på dagpenge og måske ikke længere har råd til et avisabonnement.

Sådan lyder det fra ophavsmændene bag det nye medie, Føljeton, som vil give alle dagpengemodtagere gratis kvalitetsnyheder.

- Det råd, man ofte får, når man mister sit arbejde og kommer ned til det første møde med en rådgiver, er at stryge avisabonnementet. Vi syntes, det var fint at sige til de ledige: til gengæld kan I få det her abonnement, så I ikke er overladt til udelukkende at læse gratis nyheder og blive koblet af nyhedsstrømmen, siger medstifter af Føljeton Nikolai Thyssen til Avisen.dk.

Føljeton har i første omgang indgået et samarbejde med Magistrenes A-kasse, som altså kan tilbyde sine medlemmer et gratis abonnement fra november, hvor det nye medie går i luften. Månedsprisen for et medlemskab vil ellers komme til at ligge på 49 kroner.

- De (Magistrenes A-kasse) syntes, det var et sjovt projekt, og så et interessefællesskab mellem dem og os. Nemlig at de har en veluddannet målgruppe, som er nysgerrig og prøver at finde nye måder at bringe viden i spild på, siger Nikolai Thyssen om samarbejdet.

Ikke kun for akademikere

Men det er ikke kun akademikerne, der skal have glæde af Føljeton, understreger Nikolai Thyssen.

- Jeg tror ligeså vel, vi kan finde en interesseret læser i 3F som hos Magistrenes A-kasse, siger han og fortsætter:

- Vi vil gerne være både være perspektiverende og kloge. Men vi vil samtidig også gøre det på en måde, hvor man kan mærke liv og sjæl og hjerteblod, så det må også godt have et tabloidt snit. Vi er ikke et elitært medie.

Ambitionen er at give gratis abonnementer til alle dagpengemodtagere i landet, men det forudsætter selvfølgelig, at A-kasserne vil være med til det og give adgang til medlemslister, forklarer Nikolai Thyssen.

Generøst eller jagt på abonnenter?

Handler det her i virkeligheden ikke bare om, at I vil kapre fremtidige abonnenter blandt de ledige?

- Vi er ikke kede af, at der er flere, der kommer til at kende Føljeton, men det er ikke tænkt som et hvervningsgrundlag for at få nye abonnenter ombord, siger Nikolai Thyssen.

På den anden side set mener han heller ikke, at Føljeton risikerer alvorlige indtægtstab ved at tilbyde gratis abonnementer.

- Sandheden er jo også, at det formentlig er folk, der ikke ville have råd til at abonnere på Føljeton, så på den måde er det ikke et stort tab. Det er ikke sådan, jeg tænker, det er hele vores forretningsgrundlag, der smuldrer. Derfor kan vi godt have råd til at være lidt generøse over for nogle mennesker, der har fået det svært, siger han.

Vigtig støtte

Magistrenes A-kasse er ikke bare den første a-kasse, som har takket ja tak til gratis abonnementer til sine ledige medlemmer og dermed lancere ideen. A-kassen tror så meget på det nye nyhedsmedie, at den har tilbudt at støtte Føljeton med et tre-årigt sponsorat.

- Det er en afgørende hjælp for at Føljeton kommer på benene. Det er flot, at en organisation som Magistrenes A-kasse tør satse på et helt nyt projekt, allerede inden de har set en eneste kunde i butikken, siger Nikolai Thyssen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.