God stil: Christina giver pakkekalender til enlige mødre og flygtninge

Sønnens aflagte legetøj på loftet blev til tre pakkekalendre til en flygtningefamilie og enlige mødre.
- Det er almindelige mennesker, der hjælper hinanden. Det er både blandt mine venner i Danmark og det netværk, jeg har i USA, jeg ser det. Det er sjovt, at se hvordan, man kan bruge de sociale medier. Der skal ikke så meget til, siger Christina Boserup.
- Det er almindelige mennesker, der hjælper hinanden. Det er både blandt mine venner i Danmark og det netværk, jeg har i USA, jeg ser det. Det er sjovt, at se hvordan, man kan bruge de sociale medier. Der skal ikke så meget til, siger Christina Boserup. Foto: Privat

- Det er vel meget juleagtigt.

Sådan siger 41-årige Christina Boserup om det opslag, hun lagde på Facebook tirsdag eftermiddag og som sidenhen – til Christina Boserup egen store overraskelse – er blevet delt over 1.400 gange.

Hun skrev:

”EFTERLYSNING: Min søn og jeg mangler 3 5-6 årige drenge, som vil blive glade for en genbrugs-pakkekalender. Der er biler, lego, gomitchi'er, dvd-film og bøger i pakkerne. Så hvis du kender en enlig forælder, der er lidt udfordret på tid og økonomi i julemåneden, så del dette med dem. Vi vil meget gerne af med dem inden på tirsdag. Der er også en enkelt genbrugs-pakkekalender til en enlig mor (mødre skal også forkæles. Hun skal være str. 38).”

En lille god ting

Idéen er dog ikke helt Christina Boserups egen, fortæller hun til Avisen.dk. Hun har set andre gøre det samme på Facebook.

- De sociale medier giver jo mulighed for at gøre det her. Jeg tænker tit på, om man ikke kan gøre bare en lille god ting, og hvis man ikke lige har tid til at involvere sig i Mødrehjælpen, kunne det her være en måde at glæde nogle andre med en masse legetøj og aflagt tøj, siger Christian Boserup fra Viby på Sjælland, der er enlig mor til en 13-årig dreng.

Hun har selv haft svært ved at få hverdagen til at hænge sammen tidsmæssigt og økonomisk, da sønnen var yngre. Derfor er hun glad for at kunne give en hjælpende hånd til andre, der nu er i samme situation.

- Det er en gruppe, som er lidt overset. De får ikke hjælp eller anerkendelse andre steder fra, men de klarer sig rigtig fint. Derfor er det rart med en uventet håndsrækning, siger Christina Boserup, der hurtigt fik adskillige privatbeskeder i indbakken, da opslaget pludselig susede rundt på Facebook.

Svært at vælge

Nogle af de enlige mødre, der henvendte sig, fortalte private historier, som har gjort stort indtryk på Christina Boserup, der til daglig er kommunal økonomichef.

- Det har været meget rørende og dejligt, men det har været meget svært at vælge, hvem der skulle have pakkekalenderne.

Hun endte dels med at vælge de, der kom først, og dels valgt drenge i en passende alder, der samtidig boede i rimelig køreafstand. Derfor blev kalenderne givet til to drenge med enlige mødre og et flygtninge-søskendepar fra Roskilde, som foreningen Venligboerne havde sat hende i kontakt med.

- Egentlig var min håndsrækning til enlige forældre, men det er ligeså nobelt, at give en kalender til en flygtningefamilie. Det er jo meget dansk med en pakkekalender, så det er også en slags velkommen til Danmark, siger Christina Boserup.

"Der skal ikke så meget til"

Hun oplever generelt en bølge af venlighed på Facebook og de sociale medier lige nu.

- Det er almindelige mennesker, der hjælper hinanden. Det er både blandt mine venner i Danmark og det netværk, jeg har i USA, jeg ser det. Det er sjovt, at se hvordan, man kan bruge de sociale medier. Der skal ikke så meget til, siger hun.

Christian Boserup meddelte onsdag ved middagstid på Facebook, at alle kalendere var afsat.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.