God mad og arkitektur gør Aarhus til rejsefavorit

Kun græske Peloponnes er en bedre europæisk rejsedestination end Aarhus, skriver rejsemagasinet Lonely Planet.
Turisterne bør flokkes til Aarhus, mener rejseguiden fra Lonely Planet.
Turisterne bør flokkes til Aarhus, mener rejseguiden fra Lonely Planet. Foto: Koustrup Kenneth Lysbjerg/Polfoto

Danmarks næststørste by er ifølge Lonely Planet Europas næstbedste rejsedestination. Det skriver rejsemagasinet i en ny top ti forud for sommerens ferieudflugter.

- Træd til side, København! I er ikke den eneste danske by med moderigtige kvarterer, arkitektur, der får dig til at vende hovedet, og kulinarisk trolddom, skriver Lonely Planet i sin begrundelse for, at Aarhus klatrer op over blandt andet Venedig, der må tage til takke med tredjepladsen på listen.

Både Dokk1, Aros og Moesgaard fremhæves som årsager til, at Aarhus er et besøg værd. Derudover noterer Lonely Planet, at rejsende kan være forud for deres tid ved at rejse til Aarhus, før den bliver kulturhovedstad i 2017.

Tidligere i år har en rejsejournalist fra New York Times også fremhævet Aarhus på bekostning af blandt andet København.

Topplaceringen vækker jubel hos Visit Aarhus, der står for at promovere byen.

- Aarhus er klassens nye dreng, og vi har arbejdet virkelig dedikeret på at promovere ham på internationalt plan, siger Peer H. Kristensen, der er direktør i Visit Aarhus.

- Det ser ud til, at vi nu er lykkedes med at skabe et alternativ til kvalitetsbevidste turister, der allerede har set de klassiske storbydestination som Barcelona, rom og Berlin.

- Placeringen på Lonely Planets liste beviser, at vi spiller i den øverste liga, og det er vi meget stolte af.

Listen over top ti er præget af både sydlige destinationer som Peloponnes i Grækenland og Tenerifes østkyst i Spanien og vesteuropæiske, særegne områder som Dordogne i Frankrig og Warwickshire i England.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.