Go' guide: Så nemt undgår du at havne i en gældsfælde

Er det på tiden at lave et lille statustjek på privatøkonomien derhjemme? Eksperten hjælper dig på vej og giver råd, så du ikke havner i en gældsfælde.
Har du ikke helt styr på din økonomi? Med få tricks undgår du at havne i en gældsfælde.
Har du ikke helt styr på din økonomi? Med få tricks undgår du at havne i en gældsfælde. Scanpix

Bruger du for mange penge? Er du bange for at miste dit job? Eller har du urealistiske forventninger til, hvad du kan få for dine penge?

Det kan være svært at navigere rundt i privatøkonomien derhjemme, men derfor skal du ikke lukke dine øjne og tro, at alting nok skal gå.

Nej, du er nødt til at dykke ned i din økonomi, før den kører af sporet og det er altså ikke så svært endda, skriver Magasinet Liv.

LÆS OGSÅ: Korn kan være skyld i din acne og urenheder

Tidligere ekspert i TV3's luksusfælden og privatkunderådgiver i Danske Bank, Louise Frost, har i Magasinet Liv opstillet tre vigtige råd, der skal sikre din økonomi på den lange bane.

1. Det handler om forsikring

Går du rundt og er bange for, at du mister dit job, fordi din økonomi på ingen måde kan hænge sammen, hvis du havner på dagpenge, så skal du forsikre dig selv og få ro i sjælen, råder eksperten:

- Det kan være en god idé at tegne en lønforsikring, så du opretholder din indtægt, selvom du mister dit arbejde. Det gør dig mindre sårbar.

LÆS OGSÅ: Nup en morfar, det er godt for hukommelsen

Den slags forsikringer er ikke billige, så du skal købe en, der passer til dit budget. Og er det for dyrt for dig, så skal du altid sørge for at have en plan-B, der tager højde for det værste, og det er hvis du havner på dagpenge. Hvad gør du så?

2. Du skal kende dig selv

Ved du egentlig, hvad du bruger dine penge på? Nej vel! Det skal du finde ud af, og du skal gennemgå de sidste måneders forbrug på din konto og danne dig et overblik. Formentlig bruger du en del mere på kaffe, drinks og tøj, end du før har turde tro.

LÆS OGSÅ: Frække film gør os bedre i sengen

Find ud af, hvad du som minimum skal bruge hver måned for at overleve. Det skaber ro, hvis din indkomst en dag ryger. Og nu, hvor du kender til dit forbrug, så kan du også begynde at skære lidt af dit overforbrug fra og eventuelt spare lidt op.

3. Du skal lave en oversigt

Har du for mange lån og for lidt overblik, så ring til din bank og aftal et møde med dem. Sammen kan I lave en oversigt over dine udgifter og lån. I kan snakke om, hvordan de bedst kommer ud af verden og hvordan du bedst afdrager. På den måde skabes der overblik, og du får nemmere ved at afvikle.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Din mand er tiltrukket af din mor

Eksperten, Louise Frost, siger:

- Det handler om at turde se sin økonomi i øjnene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.