Glem drømmejobbet: Piercinger får dig til at se dummere ud

Vi vurderer mennesker med piercinger i ansigtet til at være mindre kompetente end andre, viser ny forskning.
Dine piercinger får dig til at se mindre kompetent ud, viser ny forskning. Det kommer dog også an på, hvilken type job, du søger, og på hvilken type arbejdsplads.
Dine piercinger får dig til at se mindre kompetent ud, viser ny forskning. Det kommer dog også an på, hvilken type job, du søger, og på hvilken type arbejdsplads. Colourbox / Modelfoto

Har du næsering eller andre synlige piercinger, bør du måske overveje at tage den af inden jobsamtalen. I hvert fald viser forskning, at vi dømmer folk med piercinger til at være mindre kompetente, mindre samarbejdsvillige og mindre tillidsvækkende. Det skriver Videnskab.dk.

I forsøget skulle en række yngre mennesker svare på, hvilke ansøgere, de ville ansætte i et job. Ansøgerne havde lige gode kvalifikationer, men på det vedlagte billede havde nogle af dem piercinger i ansigtet - og de piercede ansøgere blev konsekvent valgt fra.

Forsøget er udført i USA, men Henrik Høgh-Olesen, der er professor i personlighedspsykologi på Aarhus Universitet, mener, at vi også i Danmark dømmer hinanden på piercinger.

- Hvis man vælger at møde op til en jobsamtale med piercinger i ansigtet, signalerer man, at man tilhører en særligt progressiv og kritisk kultur, og så er der en stor risiko for, at man bliver valgt fra, siger han til Videnskab.dk.

Læs mere om forsøget på Videnskab.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.