Glem det: Thorning afviser dagpenge-svar før valg

I et langt interview i dag med Ugebrevet A4 siger Helle Thorning-Schmidt, at man kan være “helt sikker på,” at der ikke kommer et bud på et nyt dagpengesystem før valget.
Én ting vælgerne kan være helt sikre på er, at Socialdemokraterne ikke kommer med et "fikst og færdigt dagpengesystem" før valget. Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag i et interview med Ugebrevet A4 i anledning af hendes 10-års jubilæum som socialdemokratisk formand.
Én ting vælgerne kan være helt sikre på er, at Socialdemokraterne ikke kommer med et "fikst og færdigt dagpengesystem" før valget. Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag i et interview med Ugebrevet A4 i anledning af hendes 10-års jubilæum som socialdemokratisk formand. Keld Navntoft/Scanpix, arkiv

De vælgere, der måtte håbe på en klart svar til de mange, der er faldet ud af dagpengesystemet, kan godt glemme det. Det kommer ikke før et folketingsvalg.

Det understreger statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag i et interview med Ugebrevet A4 i anledning af sit 10-års jubilæum som socialdemokratisk formand på søndag.

LÆS OGSÅ: Thorning: Jeg har ført partiet hjem, hvor vi skal være

-Vi kommer ikke med et fikst og færdigt dagpengesystem før valget. Det kan man være helt sikker på, understreger statsministeren og siger dermed også, at S vil gå igennem en valgkamp uden at svare konkret på, hvad Socialdemokraterne mener, der bør ske.

Svaret er - igen - at det skal dagpengekommissionen komme med et bud på og først derefter vil man formulere konkrete bud og indvie vælgerne.

-Vi har nedsat en dagpengekommission, som vi gerne vil have svar fra. Det er vores mulighed for, at vi én gang for alle får det her drøftet ordentligt igennem og sat os ned og spurgt, hvordan kan vi få skabt et dagpengesystem, som skaber mindre usikkerhed, og som færre falder ud af. Det skal man ikke lave på en eftermiddag, og man skal ikke ødelægge det med at komme med alle mulige konkrete forslag til, hvordan det skal være, siger Helle Thorning-Schmidt til Ugebrevet A4.

Færre skal falde ud, uden at det bliver dyrere

Dagpengereformen, som blev vedtaget af den tidligere VK-regering sammen med Dansk Folkeparti og de Radikale, har sendt mange tusinde danskere ud i et økonomisk mørke.

I februar viste en opgørelse fra AK-Samvirke i februar, at cirka 51.000 ledige er røget ud af dagpengesystemet i de to år, reformen har kørt.

Og selvom man har forsøgt sig med flere lappeløsninger, er dagpengesagen fortsat med at hjemsøge regeringen. Alligevel bliver der altså ikke noget konkret svar til danskerne inden et valg. Det nærmeste man kommer et bud på en S-løsning er dette svar fra statsministeren:

-Vores politik er at få et bedre dagpengesystem, som skaber mindre usikkerhed, og hvor færre falder ud. Og i øvrigt ikke skal være dyrere, end det vi har nu. Hvordan, man konkret skal stykke det sammen, er godt at få en kommission til at kigge på. Forhåbentlig kan vi så lave noget med et bredt flertal efter næste valg, siger statsministeren.

Læs hele interviewet i Ugebrevet A4

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.