Glæde hos fagforbund: Social dumping-indsats overlever på finanslov

Venstre-regeringen og forligspartierne i Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance har fundet 149 millioner til at bekæmpe social dumping.
3F-formanden Per Christensen er glad for, at indsatsen mod social dumping kan fortsætte.
3F-formanden Per Christensen er glad for, at indsatsen mod social dumping kan fortsætte. Foto: Scanpix/Henning Bagger

Bekæmpelsen af social dumping kommer til at fortsætte de næste to år. Det fremgår af årets finanslov, skriver Fagbladet 3F.

Her har Venstre-regeringen og forligspartierne i Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance fundet i alt 149 millioner til at bekæmpe social dumping.

Pengene fordeles med 79 millioner i 2017 og 70 millioner i 2018, som skal bruges af SKAT og Arbejdstilsynet til at fange skatte- og momssvindlere, bekæmpe løndumping og gribe ind over for farlige arbejdspladser og manglende sikkerhed.

Dermed fastholdes niveauet næsten fra 2016. Og det skaber glæde hos 3F's formand.

- Jeg vil gerne starte med, at kvittere DF for at have sikret penge til myndighedsindsatsen mod social dumping over de næste to år, siger Per Christensen.

Op til finanslovsforhandlingerne lovede flere DF'ere, at partiet ville sørge for at få indsatsen mod social dumping på den nye finanslov.

Derfor skaber det også stor glæde hos DF's ordfører for social dumping, Claus Kvist Hansen, at det er lykkes at komme i mål.

- Jeg er naturligvis særligt glad for det her tydelige DF-aftryk på finansloven. Det giver mulighed for at fastholde indsatsen mod social dumping fra 2016. Det er virkelig godt gået! Kampen mod social dumping er ikke vundet endnu, men dette er et godt skridt på vejen, siger han.

Det er ikke kun Arbejdstilsynet og SKAT, der får midler til at bekæmpe social dumping. På transportområdet lægger finansloven op til et nyt tiltag. Nemlig automatisk nummerplade-genkendelse, så udenlandske lastbiler, der kører piratkørsel, lettere kan afsløres, når de bryder reglerne om cabotagekørsel eller har undladt at betale vejskat. I første omgang som forsøg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.