Glad bage-vinder: Familien hjalp mig til sejr

Det blev den 24-årige nordjyde Liv Martine Hansen, der vandt i årets "Den store bagedyst", og det har krævet hårdt arbejde.
En koncentreret vinder. 
En koncentreret vinder.  FOTO: DR1

Årets bagedyst på DR1har været tæt. Den ene uge var der en favorit og ugen efter en anden, men nu er vinderen fundet.

Det blev Liv Martine Hansen, der til sidst løb af med sejren, og det er hun virkelig taknemmelig for. Hun fortæller, at især opbakningen fra familien har hjulpet hende igennem, skriver BT.

Jeg har fået massiv støtte hjemmefra. De har været smagsdommere, runnere og opvaskere. Alle har været involveret. Især til sidst, hvor konkurrencen blev så intens, siger hun.

Kagen er til mor

Netop støtten fra familien og deres nære bånd i hverdagen er vigtig for Liv. I sin fritid hjælper hun til på forældrenes stutteri i Hirtshals, hvor de opdrætter islandske heste. Når Liv ikke bruger sin fritid der, arbejder hun som socialepædagog på en institution. Et job hun har tænkt sig at beholde for nu.

Men kageverdenen trækker også og hvem ved, hvad der sker, fortæller nordjyden, der dedikerede sin sidste kage til sin mor.

Hun er nemlig en af de vigtigste personer i Livs liv. Selve vinderkagen øvede Liv sig på tre gange og det tog syv til otte timer. 

Det har været en hård omgang, og på et tidspunkt overvejede Liv om glæden for kagerne ville holde:

- Jeg var lidt nervøs for, om jeg havde tabt bageglæden ved at være med, men den kom heldigvis hurtigt tilbage. Jeg vil aldrig nogensinde glemme, at Mette Blomsterberg spurgte efter min opskrift. Tænk, at mit bageidol ville have min opskrift!, fortæller Liv om den gang, hvor dommeren blev så begejstret for en kage, at hun spurgte efter opskriften.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.