Giv mor en ordentlig tur i kassen

Mors Dag venter lige rundt om hjørnet, og selv om blomster stadig hitter, så kommer her et par bud på, hvordan du tænker helt ud af boksen.
Put mor i cykelkassen og kør gennem Københavns gader på søndag. Der er flere alternative måder, du kan markere Mors Dag.
Put mor i cykelkassen og kør gennem Københavns gader på søndag. Der er flere alternative måder, du kan markere Mors Dag. Foto: Foto: Pandora/free

Et uventet besøg hos mor. En æske med dejlig chokolade. En sød SMS. En buket blomster eller en sang. På søndag er det Mors Dag. En amerikansk opfindelse, som vi har fejret i Danmark siden 1929.

Og selv om der er mange klassiske og gode metoder til at hylde 'den bedste i verden', kan man godt tænke lidt ud af boksen for at takke din eller dine børns - mor. Ritzau Fokus har fundet et par bud på en alternativ Mors Dag-fejring.

Over hele landet slår golfklubber for eksempel dørene op til Mors-Dag-golf med særlige tilbud til mor. Eller måske ligefrem gratis golf til mor. Ved den jyske vestkyst inviterer Holmsland Klit Golf for eksempel til "Morsdagsmatch", hvor mor spiller gratis, og den efterfølgende frokost efter turen rundt på golfbanen også er uden beregning. Men kun for mor.

- Det er første gang, vi prøver sådan noget her. Vi synes, det er lidt sjovt og anderledes og håber, at det måske kan trække nye spillere til klubben. I første omgang kan vi konstatere, at interessen for arrangementet har været stor, siger golfmanager John Clausen fra Holmsland Klit Golf.

Blandt de andre golfklubber, som har særlige Mors Dag-tilbud, er Hørsholm Golf. Her spiller mor gratis på samtlige 18 huller, hvis blot hun har én betalende medspiller.

I Vejle melder Hotel Munkebjerg sig klar til at fejre Mors Dag med flere tilbud, som ifølge hotellets hjemmeside også egner sig til svigermor.

At smykkevirksomheden Pandora har sat alle sejl forud for Mors Dag kan næppe overraske, men i år prøver firmaet noget helt nyt, nemlig et stort kassecykelløb gennem Københavns gader med kvinder i fokus.

Og kvinder skal i kassen - bogstaveligt talt.

- Vi håber, at mange vil melde sig til løbet og være med til at hylde de kvinder, som gør en forskel for os, siger marketingdirektør, Helen Rosenkjær Koppel Jensen.

Det koster 75 kroner at deltage, og for hver tilmelding lægger Pandora det tidobbelte beløb oveni. Den samlede sum penge bliver vekslet til kassecykler, som børn over hele landet kan få glæde af.

- Så på løbets hjemmeside kan alle indstille en klub, en organisation eller institution, der arbejder med og for børn, der kan have glæde af at modtage en sikkerhedsgodkendt kassecykel, fortæller Helen Rosenkjær Koppel Jensen.

Har du lyst til at gøre en anden form for god gerning, så lokker organisationen Sex og Samfund med dette tilbud: Køb et Mors Dag gavebevis på 150 kroner - pengene bruges på at købe Tuk tuk ambulancer til kvinder i Kenya, hvor mødredødeligheden er enorm.

Flere andre humanitære organisationer - blandt andet Unicef - har lignende gavemuligheder.

Og selvfølgelig: Hvis golf, kassecykelløb eller kenyansk mødrehjælp bliver en kende for kuriøst, så er der jo stadigvæk den gode, gamle blomsterbuket:

Liljer, roser, gerbera, fresia - mulighederne er mange. Men faktisk er den officielle Mors Dag-blomst nelliken.

Find alternative gaver til Mors dag:

thepandoratour.dk

holmslandklitgolf.dk

hoersholm-golf.dk

munkebjerg.dk

sexogsamfund.dk

unicef.dk

morsdagblomster.dk

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.