Gitte standsede spritbilist - og så blev hun fyret

- Jeg vil hellere skulle forsvare stive regler over for en journalist, end jeg ønsker at se en af vores forpagtere skulle stå til ansvar for en død medarbejder, lyder det fra Shells kommunikationschef, Jesper Brieghelan.
Shell fastholder, at Niegsch har overtrådt firmaets sikkerhedsregler, og at fyringen derfor er sket helt efter Shells regler
Shell fastholder, at Niegsch har overtrådt firmaets sikkerhedsregler, og at fyringen derfor er sket helt efter Shells regler Foto: Kristoffer Juel Poulsen/arkiv/Scanpix

Shell har fyret 32-årige Gitte Niegsch som servicemedarbejder på firmaets tankstation på Smedegade i Slagelse, skriver sn.dk

Årsagen er, at hun to gange - 22. februar og 1. marts i år - forhindrede i alt tre tydeligt berusede bilister i at køre videre fra tankstationen. Gitte Niegsch foretog civile anholdelser og ventede til, politiet kom og anholdt spritbilisterne "rigtigt".

Men på den måde forbrød hun sig imod Shells interne regler ved ikke at bære en neongul sikkerhedsvest, da hun løb ud af butikken for at tilbageholde de fulde bilister. Hun overtrådte også firmaets retningslinjer om ikke at "tilbageholde kunder, der enten stjæler eller kører, når de har drukket", som det er formuleret i den bortvisning, Gitte Niegsch måtte tage imod den 4. marts i år.

Onsdag hædrede politiet Gitte Niegsch for at have standset spritbilisterne og gav hende en dusør på 500 kroner.

- Vi er glade og taknemmelige for, der findes folk som dig, der med handlekraft og initiativ er med til at hindre ulykker, lød det fra politidirektør Lene Frank, da hun overrakte Niegsch dusøren.

Shell fastholder, at Gitte Niegsch har overtrådt firmaets sikkerhedsregler, og at fyringen derfor er sket helt efter Shells regler. Reglerne findes for at sikre medarbejderne mod overgreb, forklarer Dansk Shells kommunikationschef, Jesper Brieghel.

- Jeg vil hellere skulle forsvare stive regler over for en journalist, end jeg ønsker at se en af vores forpagtere skulle stå til ansvar for en død medarbejder, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.