Giro 413-radiovært er død i en alder af 92 år

Mogens Landsvig var blandt andet kendt for radioprogrammerne "Det ville glæde mig at høre" og "Giro 413".
Mogens Landsvig var frisk til det sidste, men hans krop gav op mandag formiddag, og han sov stille ind i en alder af 92.
Mogens Landsvig var frisk til det sidste, men hans krop gav op mandag formiddag, og han sov stille ind i en alder af 92. Foto: Scanpix/arkiv

Musikeren og radioværten Mogens Landsvig er stille sovet ind i sin villa i Gladsaxe.

Mogens Landsvig blev under Anden Verdenskrig grebet af jazzmusikken, og han blev kendt som rytmeguitarist i Helge Jacobsens orkester i slutningen af 1940'erne.

Derefter var han bassist i Jørn Grauengaards orkester i 1950'erne og 1960'erne og han kunne blandt andet høres på flere af datidens insteder i København.

Senere rykkede orkestret til Tivoli, til ABC-teatret på Frederiksberg og til Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken.

Han var desuden med til at indspille musikken til mange af datidens film og et utal af grammofonplader med blandt andet Nina og Frederik, Blue Boys og Four Jacks.

Sidst i 1960'erne startede hans karriere i radioen, og Mogens Landsvig blev kendt som vært i programmerne "Det ville glæde mig at høre", "For operettevenner" og lytterfavoritten "Giro 413".

Mogens Landsvig var frisk til det sidste, men hans krop gav op mandag formiddag, og han sov stille ind i en alder af 92.

Han efterlader sig sin kone, Hanne, som han nåede at fejre krondiamantbryllup med, tre børn og to børnebørn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.