Gigantisk bøde til lastbilchauffør: Så meget må han punge ud med

En hollandsk lastbilchauffør havde fiflet med det meste, men afslørede sig selv da han kørte op ad bakke.
Foto: Politiet

En 36-årig hollandsk lastbilchauffør fortryder nok bitterligt, at han ikke lettede foden fra speederen og overholdt fartbegrænsning på den sønderjyske motorvej.

En af politiets patruljevogne fra det såkaldte Tungvognscenter Syd spottede nemlig hollænderen, som med tom vogn kørte mod den tyske grænse med 100 km/t.

Foruden en fartbøde endte det med en samlet udskrivning på intet mindre end 157.500 kroner.

Det skriver TV Syd.

Chauføren havde ikke betalt vejbenyttelsesafgift, han havde lavet omfattende overtrædelser af køre-hviletids-reglerne og så havde han pillet ved lastbilens fartbegænser.

- Det er især når det går lidt op ad bakke - og en lastbil så kan accelerere, at det afsløres, at der er fusket, siger politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd, til TV Syd.

Politiet havde modtaget flere anmeldelser om, at lastbilen kørte meget hurtigt. Hvilket fartskriveren også bekræftede, da lastbilen var bragt til standsning på rastepladsen Ustrup kort før grænsen.

Fartbøden udgør kun en meget lille del af den samlede bøde. Størstedelen af bøden udgjorde overtrædelserne af køre-hviletiden.

Bøden blev betalt, så chaufføren kunne fortsætte turen mod Holland, men han kan forvente at blive indkaldt til retsmøde i Danmark senere.

Her vil politiet ifølge TV Syd kræve kørselsforbud, blandt andet for fifleriet med fartbegrænseren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.