Giga-beløb: Det koster Lundbecks massefyring

Den nye topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, har fået lov til at gå rigtig kraftigt til den, lyder analysen.
- Som en del af omstruktureringsprogrammet indgår en reklassificering af 4,8 milliarder kroner til forsknings- og udviklingsudgifter i andet kvartal 2015.
- Som en del af omstruktureringsprogrammet indgår en reklassificering af 4,8 milliarder kroner til forsknings- og udviklingsudgifter i andet kvartal 2015. Foto: Linda Kastrup/arkiv/Scanpix

Det var på forhånd ventet af flere analytikere, at den nye topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, var klar til at fremlægge en plan for, hvordan han kan skabe bedre balance mellem indtægter og udgifter i selskabet, der blandt andet kæmper med udløbne patenter.

Det er nu blevet til virkelighed med en række fyringer. Og de har en pris.

Udgifter til fratrædelsesordninger og omstruktureringer forventes således at løbe op i 1,1 milliard kroner, og dertil kommer 0,6 milliarder kroner i nedskrivninger som følge "af ændrede ledelsesvurderinger af visse immaterielle rettigheder og faste aktiver".

Samlet må Lundbeck nedskrive for 1,7 milliarder kroner i tredje kvartal på disse poster. Dertil kommer en stor reklassificering af forsknings- og udviklingsudgifter.

- Som en del af omstruktureringsprogrammet indgår en reklassificering af 4,8 milliarder kroner til forsknings- og udviklingsudgifter i andet kvartal 2015.

- Reklassificeringen er en ændring i regnskabsmæssigt skøn baseret på ledelsens revurdering af visse tidligere aktiverede produktrettigheder, skriver Lundbeck.

Analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Bank:

- Den nye topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, har fået lov til at gå rigtig kraftigt til den, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.