Giftigt træ farligt for prins George

Et britisk haveselskab advarer hertuginde Kate og prins William mod en giftig guldregn i haven ved det royale pars hjem i Norfolk.
Det er de flotte træer med navnet guldregn, der er giftige for både hunde og børn, hvis de kommer til at spise af planterne fra træet.
Det er de flotte træer med navnet guldregn, der er giftige for både hunde og børn, hvis de kommer til at spise af planterne fra træet. Foto: Photographer: Markus Gannhttp://free

Når toårige prins George leger på udendørsarealerne ved Anmer Hall i Norfolk, må barnepigerne hellere holde godt øje med den lille purk.

For mens småbørn har for vane at proppe alting i munden, har haveforeningen "Royal Horticultural Society" sendt en advarsel til hans forældre, hertuginde Kate og prins William, om, at de har et giftigt træ i haven.

Det er en guldregn, som står i parken ved Anmer Hall, der har fået advarselslamperne til at blinke hos haveentusiasterne.

Både frø, blomster og bark fra guldregnen er giftige, og kan være potentielt dødbringende for små børn, hvis de indtager nok, advarer Royal Horticultural Society. Og det hjælper ikke, at frøene fra guldregnen ligner ærtebælge, som mange børn kender som mad.

- Familier med små børn bør absolut advare deres børn, hvis de har en guldregn i haven, udtaler Leigh Hunt fra Royal Horticultural Society til den britiske avis Express.

- Og hvis deres børn har for vane at proppe ting i munden, kan det være nødvendigt helt at fjerne en guldregn, siger han.

Det er dog ikke sikkert, at træet får lov til at blive stående i haven ved Anmer Hall til lille prinsesse Charlotte bliver stor nok til at løbe med sin storebror ud i haven.

Kate og William pønser nemlig på at fjerne 10 træer i haven for at gøre plads til en ny tennisbane, og det kan være guldregnen bliver et af de træer, som skal fældes. Byrådet i Norfolk skal i den kommende tid være med til at afgøre, hvilke træer i parken, der må lade livet for at gøre plads til tennisbanen, som har en værdi af 600.000 kroner, og det kan jo tænkes.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.