Gianluigi Buffon vil spille til han er 40 år

Gianluigi Buffon fortsætter jagten på Champions League-trofæet og vil spille, indtil han fylder 40 år.
Den 37-årige målmand Gianluigi Buffon har mod på mere succes som målmand efter finalepladsen i Champions League. Han forventer at fortsætte sin aktive karriere, indtil han fylder 40 år.
Den 37-årige målmand Gianluigi Buffon har mod på mere succes som målmand efter finalepladsen i Champions League. Han forventer at fortsætte sin aktive karriere, indtil han fylder 40 år. Foto: Luca Bruno/AP

Den italienske målmand Gianluigi Buffon forventer at fortsætte sin aktive karriere, indtil han runder 40 år.

- Jeg ønsker at spille tre år mere på dette niveau for at opnå et par store drømme mere, siger Gianluigi Buffon, der i målet for Juventus lørdag aften måtte se drømmen om Champions League-titlen glippe i Berlin, da Juventus blev besejret i finalen af Barcelona, der vandt 3-1.

Den 37-årige målmand, der har seks italienske mesterskaber og et verdensmesterskab på sit cv, sagde før kampen i Berlin, at Juventus havde formået at spille sig i Champions League nogle år før, det egentlig var planen.

Og Buffon ønsker stadig brændende at opnå succes i turneringen, da han nu har tabt en Champions League-finale to gange. Første gang var helt tilbage i 2003, da Juventus tabte finalen til AC Milan efter straffespark.

Siden fulgte tvangsnedrykningen i 2006 efter Calciopoli-skandalen, hvor Juventus' stjernehold blev splittet ad, fordi mange spillere forlod klubben.

Og hans beslutning om at fortsætte som spiller i yderligere nogle år skal ses i lyset af den aktuelle succes for Torino-klubben og mulighederne for mandskabet i de kommende sæsoner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.