Ghita Nørby om sine rynker: Jeg skal ikke have Botox

Selv om Ghita Nørby ikke synes, det er en sjov tanke, at hun snart fylder 80, så kunne hun ikke finde på at forynge sit udseende med eksempelvis Botox.
Jeg skal ikke have Botox, eller hvad det nu hedder alt sammen. Aldrig. Hele min værdi er mine rynker, siger snart 80-årige Ghita Nørby.
Jeg skal ikke have Botox, eller hvad det nu hedder alt sammen. Aldrig. Hele min værdi er mine rynker, siger snart 80-årige Ghita Nørby. Liselotte Sabroe / Scanpix

Snart runder en af Danmarks mest folkekære skuespillere Ghita Nørby endnu et rundt hjørne. Hun fylder 80.

Og selv om det blot er endnu en rund fødselsdag i rækken, så er denne fødselsdag alligevel anderledes, fortæller Ghita Nørby til ugebladet SØNDAG.

Hvad tænker du om at fylde 80 næste gang?

– Jeg synes ikke, den tanke er så sjov. Jeg har aldrig været ked af alle de andre runde fødselsdage. Men 8-tallet med et 0 efter, det gør indtryk på mig, må jeg indrømme. Og så er det, jeg prøver at lægge 8-tallet ned, så det bliver til et uendelighedstegn. Men ja, livet presser jo på. Derfor er jeg også så taknemmelig for at slå øjnene op hver morgen og gå ud og fodre mine fugle. Dybt taknemmelig, siger hun.

- Hvorfor skulle jeg gå på pension?

Når folk spørger Ghita Nørby, om hun ikke skal på pension, så er hendes svar altid som nu:

– Hvorfor skulle jeg det, så længe jeg kan huske? Det er jo lystbetonet. Sådan har jeg levet hele mit liv. Og det agter jeg at fortsætte med, så længe jeg kan. Jeg elsker det. Jeg elsker også min alder. Jeg lider selvfølgelig også af alder. Jeg kan da godt mærke, at jeg ikke er 25 længere, siger hun og fortsætter:

– Men det kunne aldrig falde mig ind at få løftet så meget som en rynke. Jeg skal ikke have Botox, eller hvad det nu hedder alt sammen. Aldrig. Hele min værdi er mine rynker, understreger hun.

Anne Glad fra tv-programmet ”Kender du typen” kunne ikke drømme om at få Botox. Helle ikke hendes små bryster skal laves større, fortæller hun på søndag.dk

Kan godt lide at se billeder af mig selv

Men hvad tænker du, når du for eksempel sidder med en bog som ”Alle tiders Ghita” og ser på alle billederne af dig selv som ung?

– Jeg tænker: Hvem i alverden er hun? Har hun også lavet dét og dét? Så er hun gift, så er hun gravid, og så bor hun i Italien, og så filmer hun i Tyskland. Tak skal du have, siger hun og fortsætter:

– Jeg bliver ikke vemodig, nej, nej. Hvorfor skulle jeg dog det? Det er et skægt billedvalg, der er foretaget. Det fortæller om en tid, der var, fra jeg begyndte som skuespiller til næsten nu, og om både hår- og tøjmode.

Gitte ”Stallone” Nielsen ligger ikke skjul på, at hun flere gange har været under kniven for at ændre på sit udseende. På søndag.dk fortæller hun, hvorfor hun har fået lavet flere kosmetiske operationer.

– Det er overraskende, så mange modebilleder jeg har lavet. Men det gjorde man jo dengang, hvor filmtøjet var haute couture og lavet af modeskabere som Holger Blom og Preben Birch og var rene kunststykker i sig selv. Og jeg kan godt lide at se på de billeder af mig selv. For her ser man et lille menneske, som ler, er køn og er god til at blive fotograferet, siger hun.

Af SØNDAG, redigeret af webredaktionen, SØNDAG, Aller Media.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.