Genvalgt Bondo afslører: Overvejede at trække sig som formand efter lockout

Anders Bondo Christensen er også formand for Danmarks Lærerforening de næste fire år.
- Man kan næste ikke bestride et noget mere ærefuldt og ansvarsfuldt job end at være formand for foreningen, siger Anders Bondo Christensen.
- Man kan næste ikke bestride et noget mere ærefuldt og ansvarsfuldt job end at være formand for foreningen, siger Anders Bondo Christensen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Scanpix

Han overvejede sin fremtid som forbundsformand, da bølgerne omkring lærerlockouten i 2013 gik allerhøjest. Men Anders Bondo Christensen blev som formand for Danmarks Lærerforening, og nu er han uden afstemning og modkandidater blevet valgt som formand for DLF de næste fire år.

Det skete torsdag eftermiddag på Danmarks Lærerforenings kongres, skriver folkeskolen.dk.

Men selvom det dermed ikke kom som den store overraskelse, at formanden blev genvalgt, overvejede Anders Bondo Christensen altså at smide håndklædet i ringen omkring lærerlockouten i foråret 2013.

- Der var et par måneder midt i 2013, hvor jeg lige overvejede, om jeg havde kræfterne til at fortsætte. Men jeg synes, at arbejdet i Danmarks Lærerforening er så ufattelig vigtigt. Derfor vil jeg se frem til at fortsætte som formand. Man kan næste ikke bestride et noget mere ærefuldt og ansvarsfuldt job end at være formand for foreningen, siger Anders Bondo Christensen ifølge folkeskolen.dk.

En svær tid

Lærer-lockouten rasede i 25 dage i april 2013. Danmarkshistoriens største lockout berørte omkring 42.000 folkeskolelærere og 12.000 statsansatte lærere. Det skete, da forhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og Kommunernes Landsforening (KL) om specielt lærernes arbejdstid gik i hårdknude og altså endte med lockout.

Det var en svær tid for Danmarks Lærerforening, forklarer den genvalgte formand, og derfor roste han da også medlemmerne for at stå sammen, da han indtog talerstolen, efter at have modtaget blomster og klapsalver fra kongressalen.

- Vi har oplevet en organisation, som tog fat med udfordringerne. Vi står med en forening med en organisationsprocent på over 95. Det er helt enestående. Det er sådan noget, der både giver styrke og begejstring til at fortsætte. Jeg vil gerne sige jer tusind tak for jeres tillid, sagde han ifølge folkeskolen.dk.

Næstformand Dorte Lange fik også genvalg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.