Gensyn med Morten og Peter: Sådan har de det i dag

August byder på det helt store gensyn med de to udviklingshæmmede venner, Morten og Peter.
Et af de mange højdepunkter fra 25 år med Morten og Peter. Her møder de idolet Martin Jørgensen i 2002.
Et af de mange højdepunkter fra 25 år med Morten og Peter. Her møder de idolet Martin Jørgensen i 2002. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

287.000 fans tager ikke fejl og var helt sikkert sikre seere, da mandag aften bød på gensyn med Morten og Peter.

Seerne stiftede første gang bekendtskab med de to udviklingshæmmede Morten Jensen og Peter Palland, da de var teenagere for 25 år siden.

I dag er de på vej med de 40 år, venskabet er intakt og på Facebook har de sammen en side med over 287.000 følgere.

Men jeg holder af ham, altså

Til TV 2 fortæller de, at deres venskab holder ved, og at de har deres daglige gang på Regnbuen, som er et aktivitets- og samværstilbud i Ringsted Kommune for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Her er Morten Jensen dj og vært på Regnbuens radiostation, og Peter Palland hjælper til i køkkenet.

- Vi har fulgt hinanden i snart 40 år. Det er vores venskab. Jeg ved godt, at han er stor, men jeg holder af ham, altså, siger Peter Palland om sit venskab med Morten Jensen.


Tv-journalisten Nick Horup lavede sin første udsendelse om Morten og Peter i 1991. Her ses de tre sammen med Anna Ahleson, som også var en del af ’Er jeg da helt gak, mor?’-dokumentaren og programmerne. Foto: Brian Rasmussen/Scanpix/arkiv

De tre venner

Det var tv-journalisten Nick Horup, der i TV 2-programmet "Er jeg helt gak, mor" introducerede Danmark for de to venner.

Gennem årene er det blevet til en stribe programmer, hvor trioen blandt andet har været kommentatorer ved handicap-OL i Dublin i 2003.

Morten mødte Magnussen

Venskabet med Nick Horup har også bragt dem tæt på deres idoler og personligheder.

Senest har Morten Jensen nydt den ære at blive fotograferet sammen med den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen, som har slået et billede af deres møde op på Instagram og blandt andet skriver "Mødte et af mine helt store barndoms idoler i dag ..." om sit møde med Morten.

 

Tæt på de kendte

Tiden har også bragt de to charmerende fyre, der begge har Downs Syndrom, tæt på blandt andre den tyske schlager-konge Hansi Hinterseer, nu afdøde Muhamad Ali, kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og fodboldspilleren Martin Jørgensen.

Lørdag 27. august rydder TV 2 eftermiddagensfladen for at vise alle programmerne med Morten og Peter. Kavalkaden begynder klokken 13.35.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.