Genialt og simpelt: Så let fjerner du røglugt

Gammel tobaksrøg kan være generende for næsen, men med et nemt lille tiltag fjerner du den værste lugt.
Lugter det grimt af røg? Læs her, hvordan du fjerner det.
Lugter det grimt af røg? Læs her, hvordan du fjerner det. Scanpix.

Der kan være flere grunde til, at dit hjem lugter af røg - måske ryger du selv, måske gør naboen eller underboen, eller måske har du holdt en god fest med rygende gæster.

Uanset hvor røgen stammer fra, kan den være ildelugtende og sætte sig i både vægge og møbler. Det kan de færreste lide, men heldigvis kan du forbedre indemiljøet markant, hvis du følger et simpelt og for nogle måske overraskende råd, som Samvirke.dk har skrevet om.

Her rådes der til, at du suger lugten væk med eddike. Du skal sætte en skål eller en vase i det rum, der lugter af røg og fylde husholdningseddike i. Det vil fjerne den værste lugt.

Fyld to deciliter husholdningeddike i en vase eller en skål og sæt det på et møbel med højde på, da røgen stiger op. Fyld gerne ekstra på nu og da, da eddiken fordamper. Og lugter dit tøj også af røg, kan du også sætte en skål i dit tøjskab, råder Samvirke.dk.

Kemikalierne sidder der stadig

Det er jo ganske rart, at du så nemt kan fjerne den grimme lugt fra tobaksrøg. Men du skal være klar over, at du ikke fjerner alle de sundhedsskadelige stoffer.

- Jeg ville ikke købe en bolig, hvor der tydeligvis var blevet røget. Både af æstetiske og sundhedsmæssige grunde, har overlæge Inge Haunstrup Clemmensen fra Kræftens Bekæmpelse tidligere sagt til livsstil.guide.dk

Hun fortæller, at de kemiske stoffer sætter sig i alt, hvis der ryges indendørs. Det betyder, at der i en bolig, som der tidligere er blevet røget i, stadig vil kunne findes spor af det i mange år efter. Røgen sidder nemlig i vægge, gulve, isolering og tapet.

Det er ikke sådan at komme af med stofferne, selvom lugten kan fjernes, og derfor vil overlægen ikke selv bo i et tidligere rygerhjem. For hvem ved, hvor mange af giftstofferne, som stadig sidder tilbage.

Mange tror, at ryger man under en emhætte, så er alt godt - men den suger ikke nær nok til at sørge for, at giftstofferne ikke sætter sig. Det skal du være opmærksom på. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.