Genfødt: Folkekær sanger er igen "Toppen af poppen"

Den folkekære sanger Sebastian har fået en revival efter sin deltagelse i "Toppen af poppen"
Jeg føler jo i høj grad, at jeg har været her hele tiden, siger Sebastian 
Jeg føler jo i høj grad, at jeg har været her hele tiden, siger Sebastian  Foto: Linda Kastrup / Scanpix arkiv

Det var ikke nogen dum beslutning af Sebastian, da han tog imod invitationen fra TV2 om at være med i denne runde af underholdningsprogrammet, "Toppen af poppen".

I hvert fald ikke, hvis den folkekære sanger har haft et ønske om, at træde tilbage ind i rampelyset. Sebastian har nemlig fået en decideret revival på den brede danske musikscene, skriver Berlingske.

Siden første "Toppen af poppen"-program blev vist på TV2 i august, har Sebastian blandt andet optrådt live på DR og TV2 i indsamlingsshowet til syriske flygtninge sammen med Stine Bramsen, som også deltager i TV2s underholdningsprogram.

Samtidig strøg hans nye album "De bedste sange" ind som nummer et på iTunes blot to dage efter udgivelsen den 18 september. Albummet indeholder klassikere som "Romeo" og "Du er ikke alene".

Danmarks Johnny Cash

Lektor i musik på RUC, Fabian Holt, sammenligner Sebastians opblomstring med den amerikanske legende Johnny Cash' comeback i begyndelsen af nullerne. Johnny Cash optrådte ligesom Sebastian med unge sangere, pointerer han overfor Berlingske.

- Han får en forstærket betydning af, at han kommer som legenden, der møder de unge. Uanset om man kan lide det eller ej, så har han et stærkt personligt udtryk og et stort talent med lige præcis det, han kan. Hvis man ikke har hørt det før, så er det noget specielt. Også for unge, fordi han kan noget andet, end de artister, de unge kender i forvejen, siger han.

Selv tager Sebastian det helt roligt med interessen. Nok er der ekstra tryk på lige nu.

- Men jeg føler jo i høj grad, at jeg har været her hele tiden, siger han med et grin til Berlingske.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.