Gavmild chef: Medarbejdere får millionbelønning

Den danske it-virksomhed Endomondo er netop blevet solgt til et amerikansk firma, og det skal medarbejderne også nyde godt af, har bestyrelsen besluttet.
Mette Lykke Kjeldsen er en af stifterne bag Endomondo, der nu er blevet en stor succes. Det skal medarbejderne også belønnes for.
Mette Lykke Kjeldsen er en af stifterne bag Endomondo, der nu er blevet en stor succes. Det skal medarbejderne også belønnes for. Jens Astrup / Scanpix arkiv

Når virksomheder bliver solgt, er det som regel ejeren, bestyrelsen og aktionærerne, der tjener kassen. Men det danske it-firma Endomondo har besluttet, at medarbejderne også skal nyde godt af, at firmaet netop er blevet solgt til det amerikanske selskab Under Armour.

Ifølge Børsen, der har fået aktindsigt i mødereferater, besluttede direktør og medejer Mette Lykke Kjeldsen sammen med bestyrelsen tre dage før salget at give medarbejderne mulighed for at købe aktier i arbejdspladsen tidligere end de ellers ville kunne. Det betyder, at 38 nuværende og tidligere ansatte betaler i alt 813.298 kroner for aktier, der i snit vil være 1,9 millioner kroner værd, skriver Børsen.

For nystartede virksomheder kan det være fordelagtigt at bruge aktier som en gulerod for at tiltrække dygtige medarbejdere, da de løber en risiko ved at satse på en helt ny virksomhed, og derfor fortjener en belønning, hvis virksomheden bliver en stor succes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.