Garvet gavflab i hopla: Sceneklar og med nye toner

Danmarks såkaldte nationalskjald, Kim Larsen, drager på efterårsturné med nyt album. Den 70-årige hankat er i storform efter en diskusprolaps, der holdt Lune Larsen fra scenerne.
I dag tager Kim Larsen stol og stok med på scenen. Og et bord med dertilhørende askebæger, så han kan holde stemmen i form.
I dag tager Kim Larsen stol og stok med på scenen. Og et bord med dertilhørende askebæger, så han kan holde stemmen i form. Scanpix

Kær flab har mange navne. Lune Larsen, nationalskjald og ligefrem Danmarks nationaltjald. 

Og selvom den nu 70-årige Kim Larsen bliver kaldt en gammel hankat, og selvom han efter en diskusprolaps medtager stol og stok på scenen, er popsangeren i storform og har travlt som nogensinde før.

Det er netop offentligtgjort, at Kim Larsen med sit backingband Kjukken er klar med nye toner: Et album og 22 efterårskoncerter, der vil byde på både nyt og gammelt.

Nyheden kommer, alt imens Kim Larsen & Kjukken er ved at indtage de store scener i Danmark, Norge og Sverige. Den igangværende turné har allerede budt på folkefest og fællessang i et propfyldt Tivoli såvel som på Skanderborg Festival.

Her fik publikum en forsmag på, hvad der venter af nye sange, nemlig singlen Moder Jord som meget aktuelt handler om klodens tilstand midt i klimaforandringernes tid.

Kim Larsens seneste album, Du Glade Verden, fra 2012 vandt dobbelt platin med mere end 40.000 solgte albums. Salgstallene er peanuts for Kim Larsen, der trods alt overlever en svær salgstid.

Trubaduren er blandt de bedst sælgende i Danmark nogensinde med albums som Midt om Natten og Forklædt som Voksen, der hver især har solgt langt over en halv million eksemplarer.

Om det nye album når samme salgsrekorder, vil efteråret vise.

Billetsalget til turnéen starter søndag den 14. august klokken 10.00. Albummets udgivelsesdato er endnu ukendt.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.