Gammelt spisebord fra Nakskov solgt for mange millioner

Bordet, der fulgte med, da Erik Lenskjold købte et hus på tvangsauktion, viste sig at være yderst kostbart.
Det gamle bord var ualmindeligt kostbart, viste det sig.
Det gamle bord var ualmindeligt kostbart, viste det sig. Foto: SCANPIX arkiv

Da Erik Lenskjold for år tilbage købte et hus i Nakskov på tvangsauktion, fulgte der et gammelt bord med i prisen.

Mange år senere fandt han ud af, at bordet ganske kostbart og fremstillet af den kendte danske møbeldesigner Peder Moos i 1952.

- Der kom en mand for at kigge på det, og han spurgte, om det var et Peder Moos-bord. Jeg sagde, at det vidste jeg ikke, og så fortalte han mig, at det var ikke meget værd. Da jeg for sjov sagde, at jeg havde håbet at få 50.000 kroner for det, sagde han, at det ville han gerne give. Og så var det, at jeg gik til auktionshuset Laurits, fortæller Erik Lenskjold til TV ØST.

Auktionshuset vurderede bordet til 100.000 kroner, men en svensker købte det for det tredobbelte - helt nøjagtigt 330.000 kroner - og det var Erik Lenskjold helt tilfreds med.

Men nu har bordet ifølge hjemmesiden cphpost.dk slået verdensrekorden for salg af nordisk design. På det engelske auktionshus Phillips gik det for nyligt for svimlende seks millioner kroner.

Erik Lenskjold er heldigvis en harmonisk herre. Han tager dog det hele med et smil og siger, at han sammen med sin hustru nu bare kan glæde sig over, at de har en god historie at fortælle videre.

- Det er jo helt uhyggeligt, griner han, da han taler med TV ØST.

Det svimlende dyre bordet blev si sin tid designet specielt til et hus, som den danske arkitekt Finn Juhl havde tegnet. Spisebordet er på de originale tegninger af huset tegnet ind i grundplanen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.