Gammel flamme: Prins var mit livs kærlighed

I en ny dokumentar fortæller en ungarsk kvinde om sin store kærlighed, den afdøde prins William af Gloucester.
Prins William (højre) blev født ind i tronfølgen som den fjerde i rækken. Han døde i 1972 under et flyshow.
Prins William (højre) blev født ind i tronfølgen som den fjerde i rækken. Han døde i 1972 under et flyshow. Foto: Polfoto/AP

De fleste kender den bedårende kærlighedshistorie om prins William og hertuginde Kate.

Men der findes også en mere skandaløs kærlighedshistorie mellem en anden prins William i den engelske kongefamilie og hans ungarske forlovede - et forhold, der ikke var velset af alle i den royale familie.

Prins William af Gloucester var dronningens fætter og den fjerde i arverækkefølgen til tronen. Han forelskede sig hovedkuls i den dobbelt fraskilte, ældre ungarske kvinde Zsuzsi Starkloff i slutningen af 1960'erne.

Flere medlemmer af den engelske kongefamilie så skævt til forholdet, og nogle bad William om at tænke sig om, før han forlovede sig med hende - men han lyttede ikke.

Prinsen døde på tragisk vis under et flyshow, før parret nåede at gifte sig, og siden da har Zsuzsi holdt kærlighedshistorien for sig selv.

Men torsdag den 27. august får englænderne mulighed for at lære den hemmelighedsfulde Zsuzsi at kende, når en ny dokumentar får premiere på den engelske kanal 4. Det skriver The Telegraph.

I dokumentaren, der hedder "The Other Prince William", taler den i dag 79-årige Zsuzsi ud om forholdet med den charmerende prins, der døde i 1972.

- Det var et ægte eventyr. Det var fantastisk. Vi havde så forskellige baggrunde, familier, lande og sprog. Men vi klikkede, og vi skændtes aldrig. Vi var bare to mennesker, der var lykkelige sammen. Han var mit livs kærlighed, siger hun i dokumentaren ifølge avisen.

Hun fortæller også, at dronning Elizabeth fortalte William, at han skulle følge sit hjerte og gifte sig med Zsuzsi, mens prins Phillip bestemt ikke var enig. Han var derimod meget imod ægteskabet.

Zsuzsi bor i dag i USA og har ikke giftet sig siden sin forlovelse med den engelske prins.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.