Fem stjerner skulle være nok til med ro i sindet at bestille bord på Hotel D'Angleterre på Kongens Nytorv.
Middagen holdt da også helt til desserten på den i hotellet michelin-kårede restaurant Marchal. Der var det, at gæsterne nåede til isen med hyldebær. Det var det, at det gik galt.
Symptomerne var løs mave, kvalme og diarré. Problemet var, at bærrene ikke var tilstrækkeligt varmebehandlet, ifølge en tilsynsrapport fra Fødevarestyrelsen.
- På tilsyn er det konstateret, at den anvendte opskrift ikke tager højde for at kogetiden for rå hyldebær skal være min. 15 minutter for at sikre bærrene, står der i rapporten.
Fødevarekontrollen oplyser, at der som følge heraf blev indrapportet 12 tilfælde af syge spisegæster.
Det skriver Ekstra Bladet, der fik en e-mail fra hotellets kommunikationsmanager, Signe Thorup.
Hun skrev:
- Vi ser med stor alvorlighed på hændelsen, og nye procedurer er allerede blevet indført. De berørte gæster har naturligvis fået refunderet deres udgifter i forbindelse med deres middag. Og de vil yderligere modtage et gavekort på en ny middag.'
Hyldebær indeholder giftstoffer, som giver symptomer i løbet af kort tid.
Hotellet kontaktede selv Fødevarestyrelsen, efter gæsterne havde beklaget sig.