Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

Gaddafis søn nu i husarrest

USA's udenrigsministerium fortæller, at Moammar Gaddafis søn Saadi nu bliver tilbageholdt i nabolandet Niger.

, 14. september 2011 kl. 07:54
Start et spil på Spigo.dk
Spil
Flere medlemmer af Gaddafis familie og inderkreds opholder sig nu i Niger. Staten har netop tilbageholdt en af sønnerne, fortæller amerikanerne.
Flere medlemmer af Gaddafis familie og inderkreds opholder sig nu i Niger. Staten har netop tilbageholdt en af sønnerne, fortæller amerikanerne. Foto: Rei-artur/GNU Free/wikimedia

Selvom Nigers myndigheder afviser, fortæller det amerikanske udenrigsministerium nu, at en af sønnerne til Moammar Gaddafi, den 38-årige Saadi, er sat i husarrest i nabolandet Niger.

"Vi forstår det sådan, at han bliver tilbageholdt i en statslig hotelpension," siger talsperson Victoria Nuland til AFP.

Amerikanerne mener, det nu er på tide, at Niger og den nye regering i Libyen sammen finder ud af, hvad der skal ske med diktatorsønnen.

Saadi Gaddafi, som blot er en af Gaddafis i alt syv sønner, ankom for tre dage siden til Niger med andre fra Libyens eks-top.

Den flamboyante Saadi Gaddafi, som har opført sig som en playboy med hang til luksus, begyndte i 2003 en karriere som professionel fodboldspiller for førstedivisionsklubben Perugia i Italien.

Men en positiv test for anabolske steroider satte hurtigt en stopper for det. Derefter droppede han fodbolden og vendte tilbage til Libyen for at lede en eliteenhed i sin fars hær.

Niger slog i sidste uge fast, at landet vil respektere internationale aftaler, hvis der er eftersøgte libyere, som kommer til landet. Dog mener de ikke, Gaddafi selv befinder sig i Niger.

Kilde: BBC og AFP

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites