Går du syg på job? Det kan koste virksomheden dyrt

Folk er bange for at miste jobbet og møder syge på arbejde.
Direktør: Ingen er så uundværlige, at de ikke kan blive hjemme, hvis de er syge.
Direktør: Ingen er så uundværlige, at de ikke kan blive hjemme, hvis de er syge. Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

Man skal blive hjemme under dynen, hvis man er syg. Sådan lyder det ifølge TV2 fra flere virksomheder.

Det er nemlig ikke kun skidt for  den syge person selv, men kan også blive det for virksomheden.

- Når man er syg og går på arbejde, smitter man også andre, og det er ærgerligt for vores økonomi. Man kan se, at når der mangler mange på en arbejdsplads, så sælger vi mindre og får behandlet sagerne langsommere.

Det siger kommunikationsdirektør Lise Agerley fra Alka Forsikring til TV2. Og hun er ikke den eneste, der kommer med den udmelding.

- Tit hvis folk har nogle symptomer, så bliver de bare syge endnu længere, hvis de tager på arbejde. Hvis folk er syge, så skal de blive hjemme under dynen, siger Morten Krebs Gjesing, HR-chef for Arla Food, til TV 2.

Sygdom kan blive dyrt

Hos Dansk Erhverv er de meget opmærksomme på kulturen omkring sygefravær i virksomhederne, skriver TV2. Sygefravær kan nemlig blive en stor udgift for virksomhederne, forklarer Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv forudser, at de næste år vil byde på en stigning i sygefraværet hos virksomhederne. Og udgiften ved sygefravær kan betyde forskellen på sorte og røde tal på bundlinjen, spår Peter Halkjær.

Han peger også på, at hvis chefen tager syg på arbejde, så er der risiko for, at medarbejderne heller ikke bliver hjemme, når sygdom rammer dem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.