Gående selvmordsbomber angriber militærbus

Taliban har taget skylden for blodigt angreb på en soldatertransport i den afghanske hovedstad Kabul.
Militærbusser er ofte mål for Talibans bomber. Torsdag angreb og dræbte en selvmordsbomber seks soldater i en bus i en forstad til Kabul.
Militærbusser er ofte mål for Talibans bomber. Torsdag angreb og dræbte en selvmordsbomber seks soldater i en bus i en forstad til Kabul. Foto: Massoud Hossaini/AP

En selvmordsbomber har lørdag angrebet en militærbus med soldater i den afghanske hovedstad, Kabul, hvor Taliban tilsyneladende intensiverer antallet af angreb, mens resterne af den internationale Isaf-mission forlader landet.

Mindst seks meldes dræbt ifølge nyhedsbureauet AFP.

Taliban har taget skylden for angrebet på bussen, der stod tilbage med massive skader, mens sårede blev kørt til hospitalet.

- En selvmordsbomber angreb en bus tilhørende den afghanske hær, skriver forsvarsministeriets talsmand Zahir Azimi på Twitter.

Ifølge en talsmand fra politiet i Kabul kom selvmordsbomberen til fods.

Militærbusser er ofte mål for Talibans bomber. Torsdag angreb og dræbte en selvmordsbomber seks soldater i en bus i en forstad til Kabul.

31. december udløber den internationale Isaf-mission i Afghanistan, hvor Taliban fortsat er en alvorligt destabiliserende faktor trods flere end 10 års forsøg på at nedkæmpe gruppen.

Tidligere lørdag blev 12 afghanske mineryddere skudt og dræbt af Taliban i en aktion, hvor seks andre blev såret.

Afghanske sikkerhedsstyrker har efterfølgende pågrebet tre påståede gerningsmænd, mens fire andre er blevet skudt.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.