Fyret: Tro kostede nyuddannet lærer jobbet

Naturfriskolen Nordmors har fyret en nyuddannet og nyansat lærer med udgangspunkt i hans tro.
En nyansat lærer bekendte sig til Jehovas Vidner og det kostede ham jobbet på Naturfriskolen Nordmors.
En nyansat lærer bekendte sig til Jehovas Vidner og det kostede ham jobbet på Naturfriskolen Nordmors. Modelfoto: Iris/arkiv

En nyuddannet og nyansat 24-årig lærer er blevet fyret fra sit job på Naturfriskolen Nordmors, fordi han bekender sig til Jehovas Vidner. 

Det skriver nordjyske.dk.

Det er på kant med loven mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, mener Philip Lehn Brand, der er formand for Thy-Mors Lærerkreds.

- Hvis den fyrede lærer vælger at rejse en sag, vinder han den, siger han til nordjyske.dk.

Da lærerens religiøse tilhørsforhold kom forældrekredsen og ledelsen for øre, blev han indkaldt til møde, fortæller skoleleder Kirsten Ringgaard til nordjyske.dk. Her fortalte den unge lærer, at der var mange opgaver, han ikke kunne deltage i på grund af sin tro. Blandt andet fejrer Jehovas Vidner ikke jul og fødselsdage. Det efterlader ifølge lederen skolen i en sårbar situation, da man kun har to fastansatte lærere.

- For os handler det ikke om trosretning, men om at det er afgørende, at alle lærere kan deltage fuldt og helt i undervisningen og skolens aktiviteter, siger Kirsten Ringgaard til nordjyske.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.