Fyret slagter-Jimmy: Danish Crown kan bare ikke få nok

Jimmy Andersen er færdig med Danish Crown. De beder om afgiftslettelser, og når de får dem, flytter de alligevel arbejdspladser til udlandet. Det er ikke efter spillereglerne, mener den fyrede slagteriarbejder.
"De tænker på produktionen frem for alt, og den skal foregå så billigt som muligt. Også selv om det er på bekostning af medarbejderne," siger Jimmy Andersen om Danish Crown.
"De tænker på produktionen frem for alt, og den skal foregå så billigt som muligt. Også selv om det er på bekostning af medarbejderne," siger Jimmy Andersen om Danish Crown. Birgitte Heiberg/Fynske Medier

Intet beløb eller overskud er stort nok til, at slagterigiganten Danish Crown vil bevare arbejdspladser i Danmark.

Sådan lyder det fra Jimmy Andersen, der er tillidsrepræsentant på Danish Crown-fabrikken i Faaborg, der skal lukke, fordi produktionen flytter til England.

"Det er den politik, Danish Crown fører. De tager så meget, de kan få, og alligevel gør de bare, som det passer dem," siger han.

Som Avisen.dk skriver i dag, har Danish Crown fået afgiftslettelser for millioner. Det skulle få dem til at fastholde arbejdspladser i Danmark, men alligevel fyrer de 400 slagteriarbejdere i Faaborg.

Læs også: Danish Crown får millioner af staten: Fortsætter med at fyre

"Jeg synes ikke, det er efter spillereglerne. De beder om afgiftslettelser, og næsten dagen efter de får dem, så lukker de vores fabrik," siger Jimmy Andersen.

Færdig med Danish Crown

Fabrikken i Faaborg lukker først helt ned i 2016, så Jimmy Andersen beholder sit job lidt endnu.

Men han er begyndt at tænke over, hvad der skal ske, når han ikke længere skal skære kød ud.

"Jeg skal lave noget helt andet. Med den måde, vi bliver behandlet på, er jeg i hvert fald færdig med Danish Crown," siger han.

Måske skal han passe handicappede på et bosted, hvor han tidligere har været weekendafløser. Jimmy Andersen går ikke så meget op i, hvad han skal lave, bare det ikke har noget med Danish Crown at gøre.

"De tænker på produktionen frem for alt, og den skal foregå så billigt som muligt. Også selv om det er på bekostning af medarbejderne," siger han.

Kassen er lukket i

Jimmy Andersen er utilfreds med den måde, Danish Crown har håndteret lukningen af fabrikken i Faaborg.

Medarbejderne har fået at vide, at fabrikken lukker i 2016, men de er ikke formelt blevet fyret. Og det giver problemer.

"Alle kasser er lukkede, indtil vi har en fyreseddel med dato på," forklarer Jimmy Andersen.

Som tillidsmand skal han hjælpe kollegaerne videre til andet arbejde.

"Det kunne jo være smart at komme i gang med det allerede nu. Men uden fyreseddel kan vi ikke få støtte til efteruddannelse, og det er det største problem lige nu," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.